Journalistik

Jag har arbetat i 43 år som journalist och den som har arbetat så länge i detta fantastiska yrke vill aldrig släppa det. Därför arbetar som som krönikör/kolumnist sedan sommaren 2008 när jag lämnade Sveriges Television.
Under nästan ett och ett halvt år skrev jag krönikor i Expressen men bytte fr o m den 1 november 2009 till att bli kolumnist i tidningen Aftonbladet.

journalist
Foto: Lars Söderberg

Varannan måndag har jag skrivit kolumner i Aftonbladet. De har handlat om både tids- och dagsaktuella frågor inom det vidsträckta området samhällsjournalistik. De har handlat om politik, ekonomi, utrikespolitik, klimatfrågor, EU-politik, jämställdhetsfrågor, försvarsfrågor, arbetsmarknadsfrågor, integrationsfrågor etc.

Tyvärr blev jag den 11 november 2014 uppsagd som kolumnist av tidningens chefredaktör Jan Helin. Han angav ekonomiska skäl för uppsägningen. Sen den 1 januari 2015 skriver jag därför inte längre kolumner i Aftonbladet, något som är en katastrof för mig, jag som älskar att få delta aktivt i samhällsdebatten och att då och då känna att jag verkligen kan påverka opinionsbildningen i Sverige.

Men jag tänker inte sluta skriva. Till att börja med kommer jag att skriva på min blogg, som ni kan läsa på min hemsida. Under tiden tänker jag försöka övertyga andra tidningar och medier om att min röst i samhällsdebatten är oumbärlig.

journalist