2 863 000 tittare på På spåret i fredags – nytt säsongsrekord igen!

Det blev ett nytt tittarrekord i fredagens final i På spåret. Inte mindre än 2 863 000 personer såg på finalen mellan Filip & Fredrik och Jesper & mig. Det var fantastiskt även om jag inte var förvånad. Det brukar ju alltid vara många som vill se finalen. Årets tittarsiffror i finalen är över 400 000 fler än i fjol, när Jesper och jag också deltog. Så det var väl Filip och Fredrik som drog. Nej, jag hoppas att Jesper och jag bidrog lite grand också. Heja heja.

Men På spåret har faktiskt tidigare haft ännu högre tittarsiffror. I finalen 2013 var det faktiskt något över 2,9 miljoner som såg programmet.

Sen förra torsdagen har jag suttit som klistrad framför TV:n för att njuta av skid-VM i Falun och allt blir ju bara
bättre och bättre för svenskarna – samtidigt som föret blir sämre och sämre. Charlottes Kallas guld igår och Johan Ohlssons formidabla seger idag gör oss närmast svimfärdiga. Båda var mina favoritsegrare.

De kommande tävlingarna blir ännu skojigare att se. Jag ser särskilt fram emot damernas stafett i morgon, torsdag. De tjejer som nu blivit uttagna i stafettlaget är Sofia Bleckur, Charlotte Kalla, Maria Rydqvist och Stina Nilsson i nämnd ordning. Det är mitt absoluta favoritlag. Guldvittring? Javisst.

Särskilt glad är jag över att Maria Rydqvist blev uttagen, inte minst eftersom för-stå-sig-på-arna i SVT:s Vinterstudion har dissat Maria i flera dagar. Det gäller särskilt Mathias Fredriksson. Grattis Maria och lycka till!