All time high för oss i semifinalen i På spåret – och vidunderlig start på SVT:s nya måndagsdeckare

Det blev rekordpublik i semifinalen i På spåret mellan Jesper och mig och skickliga Lina Thomsgård och Jason Diakité i fredags. All time high med 2 723 000 tittare! "Det stämmer", säger Helena Brodén på SVT Kommunikation till mig. "Förra säsongen hade vi som mest 2 460 000 tittare och det var i det första programmet".

Så vi gjorde inte bara rekordresultat poängmässigt med 44 – 41 poäng. Vi hade rekordpublik också. Därför hoppas jag att publiken blir ännu större nu på fredag när finalen ska avgöras. På spåret börjar ju faktiskt skugga Melodifestivalen när det gäller tittarsiffror. Så allt under 2,8 miljoner tittare är dåligt. Nej, skämt åsido.

Det kommer i alla fall att bli en riktig rysare när Jesper och jag möter Filip och Fredrik på fredag. Redan på fredag morgon kommer jag att vara med i Gomorron Sverige i SVT kl. 8 45 och prata om På spåret. Titta gärna på det.

Sen ska jag snabbt kasta mig över till ett annat SVT-program, nämligen deckarserien "Jordskott" som hade premiär igår kväll, måndag. Vilken fantastisk TV-produktion! Aldrig har jag sett en TV-serie om mord och ond bråd död som så fulländat utnyttjat naturens mystik som Jordskott. Det är visserligen nio avsnitt kvar men seriestarten lovade oerhört mycket. Det finstämda, mystiska bildarbetet passade helt mitt psyke. Det kommer säkert att finnas inslag i serien som känns onaturliga, svårbegripliga och onödiga men fortsätter det så här så kommer mina nio närmaste måndagar vara uppbokade. Den saken är klar.