Åter i Spanien för att förbereda försäljningen av min lägenhet. Lyssna på Söndagsintervjun i P1 i morgon bitti!

Som jag har berättat många gånger tidigare har jag köpt en ny lägenhet i Spanien – i den vackra lilla staden Estepona. Sen 2014 har jag i en lägenhet i byn Sabinillas, som ligger 12 km väster om Estepona.

Min nuvarande lägenhet som snart är till salu.
Bild: Elisabet Höglund

Jag har trivts allt bättre i den här lägenheten men ett mycket förmånligt erbjudande att få bli ägare till en lägenhet i ett helt nybyggt område vid hamnen i Estepona gjorde att jag förra sommaren att slå till.

Min nya lägenhet ligger i ett av de här husen i den fina lilla staden Estepona.
Bild: Elisabet Höglund

Det kommer att dröja fram till våren innan de nybyggda lägenheterna i Estepona blir klara för inflyttning. För mig handlar det därförom att först sälja min nuvarande lägenhet för att få råd att betala den nya.

Nu förbereder min mäklare försäljningen av min lägenhet i Sabinillas men innan detta kan ske måste jag städa, röja ut, slänga prylar och gömma undan prylar för i slutet av nästa vecka kommer mäklaren att fotografera lägenheten innan annonsen kan läggas ut.

Då måste lägenheten vara i både fräscht och lockande skick. Men det område, La Duquesa, där lägenheten finns, är mycket populärt och mycket vackert.

Det är skälet till att jag just nu – sen natten till förra söndagen – återigen befinner mig i Spanien. Det andra starka skälet är att få cykelträna igen. Det är ju slut med den saken hemma i Sverige nu när temperaturen pressas allt längre ner mot nollstrecket medan regnet strilar från himlen.

När Bosse och jag var här nere för en månad sen var det outhärdligt varmt här. Det är fortfarande varmt men inte alls i samma utsträckning. På förmiddagarna är det till och med lite svalt. Det passar utmärkt för cykelträning.

Jag vill också ikväll, lördag, passa på att göra reklam för Söndagsintervjun i P1 i Sveriges Radio. Klockan 08.05 i morgon bitti, söndag, är jag gäst i Söndagsintervjun och blir intervjuad av en av Sveriges bästa intervjuare, Martin Wicklin,

Programledaren Martin Wicklin interjuar mig i Söndagsintervjun i P1 i Sveriges Radio i morgo n bitti.
Bild: Martin Wicklin

Jag tror att det är värt besväret att lyssna på programmet. Missar ni det går det förstås att lyssna på nätet i efterhand.

Samtidigt kan jag avslöja att jag än en gång har tvingats gå omkring med ett stort svart hål i munnen sen min vänstra hörntand lossnade i början av veckan. Jag har gjort upprepade besök hos tandläkaren här i Sabinillas men hittills har hon inte lyckats få till en provisorisk krona som passar. Jag ska tillbaka dit på måndag. Hoppas då att jag har bättre tur.

Damen utan hörntand.
Bild: Elisabet Höglund