Att baka i TV är minsann inte det lättaste – se alla mina bilder från Hela Kändissverige bakar i TV4!

För ett år sen minus en månad deltog jag i inspelningen av Hela kändissverige bakar. Detta drama utspelade sig under fyra dagar i midsommarveckan 2016, när regnet vräkte ner och vinden slet i det jättelika baktältet utanför Taxinge slott i Sörmland. Under flera dagar i sträck stod himlen vidöppen och lät allt vatten strömma ner över oss sorgsna själar. Grundvattennivån i Sörmland borde ha stigit med minst en meter efter dessa skyfall men så blev det inte.

Taxinge slott i Sörmland
bild: nykvarn.se

Orsaken till att jag tackade ja till att delta i Hela kändissverige bakar är att jag själv tycker att jag är väldigt duktig på att baka. Mina specialiteter är tårtor och kanelbullar men jag är heller inte främmande för läckra efterrätter, rulltårtor och småkakor. Matbröd kan jag också vid behov ge mig i kast med. Men nu handlade det om konditorivaror.

En av mina vackra tårtor (bilden är från ett tidigare tillfälle)
Bild: Elisabet Höglund
Mina kanelbullar (bilden är från ett tidigare tillfälle)

Jag var förstås övertygad om att det skulle gå bra. Jag talar inte om hur det gick men i måndags den här veckan sändes det första avsnittet av Hela kändissverige bakar 2017 i TV4. I snart ett år har alla mina läckra bilder från bakäventyret på Taxinge legat i min mobilkamera och väntat på att få bli publicerade. Nu är ögonblicket inne.

Mina medtävlare i programmet var musikern och låtskrivaren Anders Bagge, dansaren känd från Let´s dance Cecilia Ehrling, fysikern Patrik Norqvist, curlingstjärnan Anette Norberg,  skådespelaren Johan Östling, jag själv och bredvid mig gladiatorn från TV4 Aris Sanchez. Det var ett trevligt gäng med stor begåvning, mångfald och spridning. Duktiga bagare och konditorer visade de sig också vara.

Hela bakgänget, fr v Anders Bagge, Cecilia Ehrling, Patrik Norqvist, Anette Norberg, Johan Östling, jag själv och Aris Sanchez
Bild: koket.se
Jag själv i bakförkläde
Bild: TV4.se

Under den första bakdagen fick vi deltagare i uppgift att göra en läcker efterrätt. Jag bestämde mig för en dessert baserad på smulpaj, vispgrädde och massor med Amaretto (en stark italiensk likör) dessutom dekorerad med alla slags bär, frukter och blommor. Jag blev tillrådd att hälla på mycket av Amaretton eftersom domarna då skulle bli så berusade att de gav mig höga poäng. Jag tror att det gick hem. Så här såg min efterätt ut ur olika bildvinklar:

Jag själv och min dessert
Vacker som en dröm
Min vackra efterrätt med smulor, grädde, Amaretto och massor av bär
Min efterrätt som jag var oerhört stolt över

Min konkurrenter gjorde också läckra efterrätter. Här ser ni några exempel:

Fina Cecilia Ehrling med sin läckra cheesecake
Fina Anette Norberg med sina bakverk
Aris Sanchez visar upp sin efterrätt, en paj
Konditorn själv

Sedan var det dags för småkakor och flarn. Det var  j-ä-t-t-e-s-v-å-r-t  och  j-ä-t-t-e-s-t-r-e-s-s-i-g-t!!! Jag kämpade med mina kakor/flarn tills jag föll utmattad ner.

Mina småkakor baserade på mördeg
Tvåfärgade mördegskakor
Mördegskakor
Mördegskakor med chokladsmörkräm och blåbär
Mördegskakor med chokladsmörkräm och blåbär
Mina flarn som jag lade ner jättemycket arbete på. Mer utsmyckning än flarn, kanske man kan säga
Mina fina flarn dekorerade med alla sorters bär och blommor
Mina flarn
Mina flarn

Jag avslöjar givetvis inte vad domarna tyckte. Mellan de hårda arbetspassen blev det fika på slottet. Alla var fullkomligt utschasade.

Fikapaus på slottet
Johan Östling och Patrik Norqvist
I mellanakten ska alla kolla om de har fått några meddelanden i mobilen, fr v Aris Sanchez, Anders Bagge och Cecilia Ehrling
Anders Bagge uppslukad av sin mobil
Tre glada konditorer, fr v Aris Sanchez, Anette Norberg och Patrik Norqvist
Några ur bakgänget
Hela mitt bakgäng inklusive de stenhårda och skoningslösa domarna

Slut i rutan

Usch, vad jobbigt det var.