Det här inlägget riktar sig främst till Lilla Ingrids Fan Club – men alla andra får också läsa. Se bilderna på Ingrids nya upptåg!

Jag vet att lilla Ingrid har en stor fan club. Det märker jag på responsen på de reels på Ingrid som jag med jämna mellanrum lägger ut på Instagram.

Hon letar alltid efter en högt uppsatt position – för det är ju hon som bestämmer hos oss
Bild: Elisabet Höglund

Vi är många i Sverige som älskar katter. Enligt en undersökning gjord av Agria Djurförsäkring har vart femte hushåll i Sverige katt. Det finns idag 1 441 000 katter och 881 000 hundar i Sverige. Samtidigt blir det alltmer populärt att skaffa katt eller hund. Kattälskarna är alltså en stor målgrupp, inte minst för mig som bloggare, kattägare och kattälskare.

Jag har förstås även haft hund under många år av mitt liv, närmare bestämt en schäfer och två colliehundar. 1998 tvingades jag avliva min älskade collie Jimmy som hann bli tretton år gammal.

Min vackra och snälla collie Jimmy som förgyllde mitt liv mellan 1985 – 1998
Bild: Elisabet Höglund

Sen dess har det bara varit katter som har gällt. Katter är mycket trevliga husdjur, inte minst med tanke på alla stolligheter som de ställer till med hela dagarna. Samtidigt förundras jag över hur ett djur som i ena sekunden rusar som ett jehu genom huset, river ner blomkrukor och skrynklar ihop mattor samtidigt kan vara så fruktansvärt lata. Det sägs att katter behöver sexton timmars sömn per dygn. Jag antar att det stämmer.

Ingrid – latast i Sverige.
Bild: Elisabet Höglund
Ingrids favoritställning (?)
Bild: Elisabet Höglund
Jag följer lilla Ingrids utveckling dag för dag
Bild: Elisabet Höglund
Bild: Elisabet Höglund

Jag följer lilla Ingrids utveckling dag för dag. Om några dagar fyller hon 10 månader och ser inte alls ut som ett kattunge längre, trots att hon intellektuellt och känslomässigt fortfarande är ett litet gryn. Jag har samlat ihop lite nytagna bilder på Ingrid. De flesta är tagna inomhus eftersom Ingrid avskyr att gå ut – trots att hon bor mitt i skogen. Det kanske blir bättre till våren när hon kan gå ut utan att bli våt om tassarna.

Bild: Elisabet Höglund

För närvarande nöjer hon sig med att jaga talgoxar och blåmesar från sin plats vid köksfönstret. Det adrenalinpåslag hon får när hon ser en talgoxe festa på talgbollarna och fågelfröna utanför fönstret räcker uppenbarligen fortfarande för att tillgodose hennes behov av upphetsning och äventyr.

Köksfönstret är Ingrids bästa jaktställe
Bild: Elisabet Höglund
Här spanar hon in alla talgoxar och blåmesar som finns
Bild: Elisabet Höglund

Här följer en liten bildserie över Ingrid hur Ingrid hanterar sin tillvaro. Just här har hon gått vilse bland krukväxterna i vardagsrummet.

Här kommer en liten bildserie på hur Ingrid lyckades villa bort sig bland krukväxterna
Bilder: Elisabet Höglund

Sen var det dags för en tupplur på favoritstolen.

Ingrid på favoritstolen
Bild: Elisabet Höglund
”Så var det slut med dagens rapport om Ingrids liv”

Tack för idag, alla kattälskare!