Här kan ni se min senaste tavla – Det har tagit ett och ett halvt år att få den klar!

Uppdaterad med nya bilder den 28 mars 2017

Jag skriver alldeles för lite om mitt måleri här på min blogg. Delvis beror det på att jag har gjort ett långt upphåll i mitt målande, från april i fjol  till den 1 februari i år, alltså ett tio månader långt icke-målande. Det var jobbigt men jag var tvungen att tillfälligt lägga måleriet åt sidan eftersom min blogg, framförallt arbetet med min mordstatistik, tog så mycket tid att det inte fanns möjlighet att få in även måleriet under dygnets 18 vakna timmar.

Mina oljefärger
Mina oljefärger

Men nu jag alltså i full gång och målar igen. Nu är också den tavla äntligen klar som jag påbörjade redan på hösten 2015! Det var då jag var ute i skogen och letade upp motivet. Jag skissade upp bilden och började lägga över den på en linneduk. Bara detta tog lång tid eftersom jag gör ett oerhört tidsödande grundarbete på varje tavla. Därtill är min måleriteknik synnerligen detaljerad och tar lång tid.

Min senaste tavla på staffliet

Den 1 april 2016 ställde jag alltså undan tavlan med ett motiv som är hämtat från skogen bara 60 meter från vårt hus. Tavlan var då inte ens halvfärdig. Men den 1 februari ställde jag upp den på staffliet igen och började måla.

Nu, snart två månader senare, är tavlan klar. Ja, egentligen blir en målning aldrig klar. Man kan peta och pilla hur länge som helt på en duk. Det gäller därför att bestämma att tavlan helt enkelt ska vara färdig. Det har jag gjort nu. Nåja, kanske kommer jag att göra en del förbättringar lite här och där men i princip är konstverket klart att visa upp.

Min ateljé

Och idag gör jag det här på min blogg:

Min senaste oljemålning

Jag passar också på att visa detaljbilder från tavlan. Det kan vara kul att se hur en oljemålning är upplagd:

Granstam med lingon – detalj från min tavla
Lingon vid granstam- detalj ur tavlan

 

Granstammar -detalj ur min tavla
Detalj ur tavlan
Detalj ur tavlan
Ungbjörk i höstfärger – detalj ur tavlan
Trots att hösten kommer finns det fortfarande gröna växter – detalj ur min oljemålning
Detalj ur min tavla
Blåbärsris – detalj

Nu är det därför dags att påbörja nästa oljemålning. Den visar Medelhavet i storm. Motivet har jag hämtat i Estepona på spanska Solkusten. Det ni ser här nedan är bara början på tavlan. När den är klar kommer den att se helt annorlunda ut.

Min kommande tavla med motiv från Medelhavet

Hej så länge!