Här nyper vintern oss i kinderna – men vid Solkusten blommar mandelträden! Njut!

 

Medan vi här i Sverige gör allt för att hålla värmen uppe i den på sina håll så stränga kylan, så blommar nu mandelträden i södra Spanien. Till den lilla kommunen Guaro väster om Malaga i Andalusien vallfärdas i dessa dagar spanjorerna för att få njuta av detta det första vårtecknen, de underbara rosa blommorna på mandelträden, Las Flores de Almendra.

Mina svenska vänner gjorde i söndags en lång promenadutflykt på tio kilometer upp till byn Guaro för att beundra mandelträdens blommor. Det var en grå och kylig dag även där nere men blommorna på mandelträden kämpade på för att glädja besökarna med sin skönhet.

Min väninna M-L skickade de här bilderna till mig. Idag visar jag dem för er, mina kära läsare. Håll ut. Det blir vår även hos oss i Sverige. Någon gång.

 

Avslutningsvis kan jag avslöja att jag själv åker till Spanien de 27 februari. Där tänker jag inleda min cykelsäsong med ett antal truffa träningspass i bergen.