Här ser ni min senaste tavla, dvs oljemålning!

I slutet av juli i år ska jag ha ännu en konstutställning. Det sker på en mindre ort norr om Nora i Västmanland. Senast jag hade utställning var för precis ett år sen, på ett jättefint galleri i Nyköping, med vernissage på Inter-
nationella kvinnodagen, alltså den 8 mars. Den utställningen gick mycket bra och jag sålde många av
mina tavlor.

Tyvärr har jag ännu inte hunnit måla ifatt mig sedan dess. Jag har helt enkelt varit alldeles för trött det senaste året. Under de månader som återstår fram till utställningen måste jag därför måla minst 12 nya tavlor. Det blir minst sagt ett hästjobb.

För att ge ett litet smakprov på en tavla av Elisabet Höglund vill jag idag visa upp min senaste oljemålning. Den blev faktiskt klar precis idag (om en tavla någonsin blir klar) den 5 mars. Nu ska den få stå på tork tills den ska ramas in.

Bilden – eller bilderna – har jag tagit med min mobilkamera och ger naturligtvis inte tavlan någon rättvisa. Färger och nyanser suddas ut. Ljussättningen är närmast obefintlig och ju mer man drar upp bilderna, desto oskarpare blir de. Men så här ser den ut i alla fall. Jag har tagit några varianter och detaljer av målningen, som ännu inte har fått något namn:

Jag kan heller inte låta bli att visa en bild på en annan tavla som jag målade i fjol och som också ska vara med
på utställningen. Det är en av mina favorittavlor. Så här ser den ut:

Ikväll hade jag tänkt att skriva ytterligare ett blogginlägg i den debatt om de romska tiggarna och som har tagit sig mycket märkliga uttryck. Men jag känner mig för trött. Det får bli i morgon, fredag, istället.

Vi ses.