Igår fick jag min 3:e vaccindos – idag ligger jag hemma med svåra biverkningar!

Egentligen orkar jag inte skriva det här inlägget men jag känner att jag måste i alla fall. För det är samtidigt en viktig information till allmänheten. Det handlar om min tredje vaccindos mot covid-19.

Igår, den 1 december klockan 11.00, hade jag fått tid för vaccinering med den tredje dosen. Vaccineringslokalen låg i en skola i Haninge centrum. Jag åkte dit glad i hågen. Att få den tredje dosen var något jag hade sett fram emot länge. Nu skulle det äntligen ske.

Här visar Josefine upp den spruta med AstraZenecas vaccin som hon ska sticka in i överarmen på mig.
Bild: Elisabet Höglund

Mina två första vaccindoser, som jag fick i mitten av april resp. juni månader, var Astra Zenecas covidvaccin, ett vaccin som jag helst hade velat tacka nej till på grund av att många redan hade drabbats av biverkningar av Astra Zenecas vaccin, bland annat blodproppar. Men det går inte att tacka nej till ett vaccin som stater erbjuder. Alternativet är att förbli ovaccinerad och det ville jag ju heller inte.

Efter den första dosen med Astra Zeneca fick jag så svåra smärtor i bröstet på höger sida att jag kördes med ambulans till Karolinska i Huddinge. Jag själv var övertygad om att jag hade drabbats av en blodpropp i höger lunga. Jag hade haft lungemboli tidigare och visste hur det kändes.

Men läkarna i Huddinge förnekade bestämt att jag hade drabbats av blodpropp men de kunde inte förklara mina svåra smärtor. Jag fick åka hem samma kväll.

Efter dos 2 fick jag inga biverkningar förutom smärtor kring själva stickstället på vänster överarm. Jag mådde hur bra som helst och vad glad över att ha fått mina två doser.

Modernas vaccin
Bild: sv..wikipedia.org

Igår var det alltså dags för dos 3. Eftersom Astra Zenecas vaccin inte används i Sverige längre fick jag den tredje dosen av Modernas vaccin. Jag såg inga problem med det. Läkemedelsverket har ju sagt att man kan blanda olika vacciner.

Men det kan man uppenbarligen inte. I morse vaknade jag med en fruktansvärd och konstig trötthet. Jag har legat till sängs hela dagen med värk i benen, knäna, höfterna, ryggen, armarna och huvudet.

Modernas vaccin
Bild. en.wikipedia.org

Jag har känt mig groggy som om jag hade fått en narkosspruta. Värken fortsatte under hela dagen. Nu ikväll har dessutom febern stött till. Jag har inte tagit tempen och vill inte göra det heller. Jag vill inte veta hur sjuk jag är. Jag känner också av ur frossan sprider sig i kroppen.

Jag sov hela dagen idag
Foto: privat

Det känns som om jag har drabbats av influensa och jag har under hela dagen varit övertygad om att mina sjukdomssymptom är biverkningar av Modernas vaccin. Alla symptom stämmer in. Nedan räknar jag upp registrerade och vanliga biverkningar av Moderna.

Spikevax (Moderna) – Redovisade biverkningar
Feber
Huvudvärk
Frossa
Trötthet
Rodnad
Svullnad
Sjukdomskänsla
Ont i kroppen
Muskelvärk
Illamående

Allt detta har jag känt av idag, möjligen med undantag för illamående. Det gör att jag tror att det handlar om biverkningar av vaccinet. Visst kan jag ha drabbats av en ”vanlig” influensa som inte har med vaccinet att göra.

Jag tror inte att det handlar om vanlig influensa.

Men jag tvivlar på det.