Instalación espanola de un tomate = Spansk tomatinstallation

Konstnärliga installationer har väl alla hört talas om – och de flesta sett. Flertalet installationer jag har studerat har känts som mycket märkliga, inte bara fula utan också meningslösa. Den här bloggen ska bli en s k installation av en tomat. Ganska originellt, eller hur? Men till vilken nytta?

Häromdagen köpte jag nämligen en av världens absolut största tomater i köpcentret Carrefour i Estepona i
Spanien, där jag befinner mig sen knappt en vecka tillbaka. Ja, inte på köpcentrat förstås utan i min by Sabinillas några mil från Estepona. Men i butikskedjan Carrefour (fransk till ursprunget) handlar jag alltid när jag vill köpa specialiteter som inte finns någon annanstans. T ex förväxta tomater.

Här är en av dem, cirka 12 centimeter i diameter! (Det fanns ännu större, uppemot 20 cm). Ovansidan var blodröd, sidorna rödgröna och undersidan mörkgrön med de mest märkliga torksprickor. Det var den konstigaste tomat jag någonsin sett. Jag kom faktiskt att tänka på Frank Andersson när jag hittade den.
Varför, avstår jag ifrån att berätta.

Här ska ni få se. En riktigt konstnärlig grönsaksinstallation, eller hur?

Visst är den vacker! Och ni ska veta att den smakade delikat. Ni tror förstås att jag har blivit galen som skriver
ett blogginlägg om en tomat. Men när man ser något vackert, så måste det förevigas.

Så smaklig måltid. På Konsum och ICA hittar ni definitivt inte några tomater av den här kalibern.