Johan Olsson var precis så svag som jag trodde – Kalla och Haag våra enda hopp om nya medaljer.

Elisabets VM-blogg

Ni trodde kanske att jag hade hade slutat blogga eftersom jag inte skrev någon igår. Jag hann helt enkelt inte skriva eftersom jag packade och ordnade allt inför min resa till Malaga och Spanien tidigt i morse. När jag skriver detta är klockan över 21.00 och jag sitter vid matbordet i min spanska lägenhet.Jag om hit i eftermiddags och kunde glädjas åt att det var +24 grader varmt i skuggan och inte ett moln på himlen.

Det betyder inte att jag inte kommer att fortsätta att bevaka skid-VM. Jag gör det härifrån, via SVT play. Däremot blir det inga fler framträdanden i Expressen TV. Men bloggar kommer det att bli, kanske inte varje dag men i alla fall varannan.

Jag tittade på herrarnas 15 km klassisk stil hemma hos mina käraste vänner från Borås, numera bosatt i en lägenhet här på Solkusten. Det blev ingen överraskning för mig (och kanske inte för någon annan heller) att Johan Olsson floppade precis som förväntat. Han lyckades inte försvara sin guldmedalj från 15 km klassiskt i VM i Falun för två år sen, för vilket han hade fått en gratisplats i den svenska VM-truppen som skulle tävla i Lathis.

Förväntningarna på Olsson kom dessvärre på skam. Han hamnade först på åttonde plats.   Hade inte en ryss blivit diskad för att han tagit för många skateskär under loppet hade Olsson blivit nia. Nu flyttades han upp en plats eftersom ryssen blev diskad.

TILLÄGG skriver lördag morgon den 4 mars:

Detta skrev jag i onsdags den 1 mars 2017. Sedan dess har jag inte kunnat logga in mig på datorn eftersom det tydligen är något tekniskt fel med Wifi-nätet här hos oss i Sabinillas. Just nu, lördagen den 4 mars, har jag lyckats komma in för att skriva det här tillägget och lägga ut den blogg som aldrig blev utlagd i onsdags kväll. Vi får se hur lång tid det tar innan uppkopplingen går ner igen.