Konstutställning i Marbella till hösten

Det verkliga skälet till att jag åkte till Spanien i början av förra veckan var att jag hade bokat in ett möte i Marbella med en svensk agent som hjälper svenskar att ordna utställningar, festiviteter, workshops och andra slags events på den spanska sydkusten.

Ända sen jag köpte min lägenhet här i Sabinillas, drygt två mil från Marbella, har mina planer på att försöka anordna en utställning av mina konstverk här i Spanien tagit allt större plats i mitt medvetande. Det bor ju inte mindre än 30 000 svenskar i Spanien, många av dem i den södra delen. Jag är övertygad om att många svenskar – och varför inte även spanjorer- gärna skulle vilja köpa en tavla av mig – för att för ett ögonblick kunna flytta sig tillbaka till den mystiska och mytiska svenska naturen med dess fantastiska ljus.

Av min spanske vän och agent Nacho fick jag kontakt med den svenska kvinnan tidigt i vintras. Jag mejlade henne och vi kom överens om att träffas i Marbella den 22 april. Så skedde också. Resultatet av mötet var mycket hoppingivande. Vi bestämde att utställningen skulle hållas så sent som möljligt under hösten, någon gång mellan mitten av november och mitten av december, precis innan svenskarna åker hem till Sverige för att fira jul.

Vi diskuterade lokaler (tittade faktiskt på en men den var för liten) och min agent lovade att göra vad som stod i hennes makt att hitta en bra utställningslokal för mina tavlor, antingen inne i själva Marbella eller i någon av byarna runtomkring, t ex San Pedro de Alcántara, Puerto Banús eller Nueva Andalucia.

Det ska bli med stor spänning jag ska följa min agents arbete – och inte minst att själv få måla alla de fantastiska tavlor som jag måste representera mig med vid den här spanska debututställningen. Ikväll ska jag
tillbringa ett antal timmar framför målarstaffliet här i lägenheten i Sabinillas.