Nya härliga vårplagg när vintern ger vika

I morgon ska det bli varmt i stora delar av landet. Här i östra Svealand kan temperaturen komma att stiga till uppemot 15 grader. Vad passar då inte bäst än att hänga in vinterkappan, förpassa skinnstövlarna och de varma vinterbootsen till en plats långt inne i garderoben.

Efter det är det dags att ta fram några av de plagg jag köpt på senare tid men som jag inte kunnat eller velat använda tidigare. Idag ska jag visa två ursnygga yllekavajer som jag köpte i vintras. Trots att kavajer kanske inte är det som är mest inne i vår så tänker i alla fall jag ta på mig dem med stolthet och glädje.

Kavajerna har jag som vanligt köpt på nätet. Där har jag hittat mitt favoritmärke: Vilagallo. Det är ett spanskt klädmärke som satsar starkt på det klassiska modet. Kläderna är inspirerade av engelsk och skotsk design, tyger och kvaliteter. Jag älskar det skotskrutiga och det kan man köpta en masse från Vilagallo. Men just de här kavajerna är enfärgad resp. kritstrecksrandig.

Vilagallos hemsida heter vilagallo.es. Det är lätt att köpa därifrån och servicen är fantastisk. Onlinebutiken har inte särskilt mycket kläder välja på att men varje plagg är noga utvalt. Observera att de spanska storlekarna inte är desamma som de svenska. Jag köper normalt kavajer i storlek 38 men när jag köper från Spanien måste jag beställa storlek 42. Det är viktigt att tänka på.

Den ena kavajen är en jättevacker yllekavaj i fuschsiafärg med svart sammetskrage och gulmetallknappar. Kavajen har fusklappar på ärmarna. Jag köpte den på rea men den var ändå ganska dyr, 145 euro eller cirka 1 360 kronor. Men det är den värd eftersom både modellen, färgen och tygkvaliteten är tidlös – och framförallt vacker.

Den andra kavajen är mellangrå med ljusare kritstrecksränder, lite längre än den röda men också den försedd med sammetskrage (blå) och metallknappar. Den kostade ungefär 1 100 kronor på rea. Det är den dåliga svenska kronkursen som gör att priserna blir så höga. Det måste man också tänka på när man köper från utlandet.

Och så ska jag naturligtvis ha ett par snygga skor till. De här remskorna med lite lägre klack är jättevackra.
Jag har köpt dem från Sarenza och märket heter Kalber. Tack vare remmarna är skorna sköna att gå i och sitter bra på fötterna.

Nästa gång ska jag visa några vackra klänningar, också dessa inspirerade av våren, i varje fall av min vår och i min smak.
Bilder: Elisabet Höglund