Om två dagar är vi hemma hos vår lilla Sigrid igen!

Min blogg är egentligen en blogg där jag i första hand vill skriva om inrikespolitik, ibland om utrikespolitik och om olika samhällsföreteelser, samhällsproblem, missförhållanden och samhällskritik i vid mening men också om sport, litteratur, kultur och måleri.

Men min blogg är också en personlig blogg. Jag vill hålla en personlig stil och en personlig ton i bloggen. Jag vill också kunna visa upp händelser i mitt eget liv som är personliga, även om de inte bör vara alltför privata. Därför ska jag idag skriva om lilla Sigrid, Bosses och min älskade lilla katt.

 

När Bosse och jag åkte till Spanien den 22 maj bestämde vi att Sigrid den här gången inte skulle behöva vistas på kattpensionat. Sigrid trivs inte där. Hon trivs bäst hemma. Men ska hon vara ensam hemma i sjutton dagar så måste hon ha kontinuerlig tillsyn.

Lilla Sigrid vilar i sofffan
Bild: Gunilla Isheden

Därför frågade Bosse vår snälla granne Gunilla om hon kunde passa Sigrid medan vi var på semester. Det ville hon. Därför har Gunilla flera gånger om dagen varit hemma hos Sigrid. Sigrid har fått all mat hon behöver och enligt Gunilla har hon ätit och druckit mycket bra hela tiden.

Gunilla har tillbringat flera timmar varje dag hos Sigrid i vårt hus under den här tiden. Men häromdagen meddelade Gunilla att Sigrid ville att vi skulle komma hem igen. Hur Sigrid hade framfört detta önskemål vet jag inte exakt men hon är ganska pratsam ibland.

Jag meddelade Sigrid via Gunilla att vi är hemma på fredag igen och att vi ska ta hand om henne på allra bästa sätt och inte överge henne igen.

Sigrid är visserligen både en inne- och en utekatt. Men när Bosse och jag inte är hemma får Sigrid inte gå ut. Hon blir ständigt skrämd av vildkatter som ränner omkring på tomten. Minst en gång i veckan brukar vi hitta Sigrid uppkrupen i en ek eller i en gran sen något djur har skrämt upp henne. Hon vägrar gå ner om inte Bosse eller jag kommer och lockar ner henne. För Sigrids egen skull måste hon därför vistas inne när vi inte är hemma. Det är god djurvård.

Sigrid satt en hel natt uppkrupen i en hög tall sen hon blivit skrämd av ett främmande katt eller ett annat djur. Bilden är från 2017.

 

Efter flera timmars lock och pock lyckades jag få henne att komma ner ur trädet.

 

Vi älskar att få träffa Sigrid igen, vår egen lilla ljusstråle och prinsessa.

Häromkvällen var Bosse, jag och våra svenska vänner och åt tapas på en restaurang i vackra Estepona i Spanien, där jag har köpt den nya lägenheten. Jag passade på att ta några vackra kort på denna Blommornas Stad.

Bosse tar en bild …
… på mig när jag äter tapas.

 

Och idag, onsdag, var Bosse och jag och shoppade i Marbella. Jag skulle köpa en födelsedagspresent till min väninna och konstnärskollega Ann-Gerd som jag ska uppvakta på lördag sen jag kommit tillbaka till Sverige.

Bosse har just fikat
… och jag också