Oväder över Solkusten idag. Aldrig har jag upplevt så stora mängder regn, så våldsamt åskväder och så hårda vindar.

Precis som jag utlovade i min blogg igår så öppnade sig himlen här nere på spanska solkusten  i förmiddags. Ett fruktansvärt oväder drabbade hela sydkusten med våldsamma översvämningar, trafikolyckor, skadade människor, orkanvindar och nedfallna träd.

Regn, regn, regn … från min balkong
Ösregn över Andalusien. De ljusa prickarna är regndroppar.

Det var som om helvetet bröt löst vid 12-tiden idag. Det våldsamma regnovädret tvingade Bosse och mig att lägga om våra planer för dagen. Vi hade bjudit hem gäster på middag ikväll men vi kom fram till att det nog inte skulle vara särskilt lämpligt för gästerna att ge sig ut i bil på Andalusiens översvämmade vägar ikväll.

Det våldsamma regnet slet sönder palmerna på en strandpromenad i Andalusien idag.

På bara några minuter vräkte det ner över 50 millimeter regn. Innan dagen är slut har det sannolikt kommit ännu mera. Samtidigt har åskan vrålat med full kraft över bergen, något som tyder på stora motsättningar mellan värme och kyla uppe i atmosfären.

Gator översvämmade av vatten.

Jag tog själv några videofilmer på ovädret utanför vår lägenhet i San Luis de Sabinillas i förmiddags. Själv har jag har aldrig sett så här mycket regn på en gång. Har ni? Klicka på filmerna och njut av eländet.

 

Det blev av lättförstådda skäl en innesittardag idag. Bosse gjorde ett försök att ta sig ut till soptunnan med soporna men blev dyblöt på några sekunder.

Bosse och jag får försöka mysa till det själva ikväll i vår ensamhet

På torsdag åker vi hem till Tungelsta igen. Vädret kan ju inte vara sämre där än här. Normalt brukar vi lämna in vår lilla Sigrid på kattpensionat när vi åker bort. Den här gången valde vi att låta Sigrid stanna hemma – men inte ensam. Vår trevliga och snälla granne Gunilla kommer och hälsar på Sigrid flera gånger om dagen.

Lilla Sigrid sover i knät på vår snälla granne Gunilla. Enligt Gunillas rapporter saknar Sigrid oss.