På Audis 50-årskalas är inga kvinnor välkomna!

Min Audi
Min Audi

Jag har varit Audi-ägare i tolv år, därtill en mycket nöjd sådan. 2004 köpte jag min första Audi A6 hos Olofssons Bil i Haninge. Den bilen körde jag dagligen tills jag 2013 bytte den mot en nyare, häftigare, sportigare modell, en svartmetallic Audi S-line, en fantastisk bil.

Under alla min år som bilförare har jag prövat olika märken men inget har kommit ens i närheten av Audi. Audin är slitstark, bekväm, snabb, säker, ligger bra på vägen, tar sig fram utmärkt i vinterväglag, är tystgående, ganska bensinsnål etc etc. Detta sagt om mina Audibilar.

Min Audi S-line
Min Audi S-line

I förra veckan fick jag en inbjudan på nätet från min Audi-leverantör, Olofssons Bil i Haninge, som gjorde att jag började fundera på om jag verkligen skulle fortsätta att vara Audi-ägare. Olofssons Bil fyller nämligen 50 år den 17 mars. Det vill man fira tillsammans med sina trognaste kunder. Trots att inbjudan var skickad till mig personligen så insåg jag snabbt att jag definitivt inte var välkommen trots att jag varit en nöjd Audi-kund i många år. Så här såg inbjudan ut:

"Grabbkväll" med Audi
”Grabbkväll” med Audi

Det skulle bli en riktig ”grabbkväll” med ”extra mycket flärd”. Det skulle bli ”en kväll för oss grabbar – med vårens mode, accessoarer, lyxiga smaker och naturligtvis med alla fina möjligheter att känna på Audis breda modellprogram”.

"En kväll av stil och smak"
”En kväll av stil och smak”

Olofssons fortsätter i sin inbjudan till mig så här: ”Tillsammans med våra olika partners ger vi dig och en vän (OBS ingen kvinnlig vän) chansen att mingla och inspireras – inte bara från catwalken utan också bland våra utställande företag. Kolla in elektronik och kläder, få tips om styling för hår och skägg … Du får även prova att öppna ostron på rätt sätt samt njuta av rykande läckerheter från grillen”.

Audis grabbkväll - utan kvinnor
Audis grabbkväll – utan kvinnor

När jag läste den här inbjudan trodde jag att jag hade förflyttats till 60-talet. ”Grabbkväll”! Ha ha ha. Vad är det för något? Jo, det är precis som det fortfarande är idag. Bilar är inget för kvinnor. När en bilfirma fyller 50 är bara de manliga kunderna välkomna. Att även jag fick en inbjudan var nog bara ett olycksfall i arbetet. Jag ligger ju i deras kundregister som en av ett sannolikt mycket litet antal kvinnor och jag åkte väl med i inbjudningsposten av bara farten.

Jag har inte tackat ja till detta 50-årskalas och tänker inte göra det heller på något annat sätt än via den här bloggen. Nej, jag tänker inte komma. Jag börjar också fundera på om jag verkligen ska köra Audi i fortsättningen. Audi är ju ingen bil för tjejer, har jag förstått.

Audi - inte för tjejer
Audi – inte för tjejer

Grabbar, tänk er för i fortsättningen. Akta så att jag inte anmäler Olofssons Bil i Haninge till Diskrimineringsombudsmannen. För den här inbjudan är något av det värsta i könsdiskrimineringsväg som jag har sett på länge.