Stoppa asylbränderna – Sverige har tillräckligt med problem ändå!

Så gott som varje dag får vi veta att ännu ett blivande asylboende för flyktingar har brunnit ner eller antänts. Fram till idag har minst fjorton asylboenden i Sverige utsatts för pyromanattentat.

Det är förskräckligt, upprörande och obegripligt. Som om de ansvariga migrationsmyndigheterna i Sverige inte skulle ha stora problem ändå utan att nu även få sitt arbete saboterat på det här sättet. Det är ställt utom allt tvivel att det är personer på den yttersta högerkanten som ligger bakom bränderna men det kan också röra sig om potentiellt galna människor som triggas av flyktingdebatten och som begår brott som de kanske inte skulle ha begått under mera normala förhållanden.

Copyright: Mikephotos/Dreamstime.com

Hursomhelst är det illavarslande när Sverigedemokraterna i Lund på sin hemsida lägger ut byggnadslovsärenden som gäller planerade flyktingboenden. Det gör man bara om man vill sabotera myndigheternas arbete när det gäller att skaffa tak över huvudet för flyktingarna. Eller också vill de skicka en signal till flyktingar som är på väg till Sverige att vända om igen.

Jag vädjar bara om en sak: Sluta attackera asylboendena! Sluta sabotera för flyktingarna. Dessa är ju redan här och all medmänskligheten kräver att de måste få tak över huvudet. Många av dem kommer med största sannolikhet att i framtiden vara till stor nytta och glädje för Sverige. Ta hand om dem istället för att sabotera för dem.

Copyright: Matthiase/Dreamstime.com – Jimmie Åkesson

Därför uppmanar jag SD:s partiledare Jimmie Åkesson att fördöma bränderna på asylboendena. SD är ett parti som sitter i Sveriges riksdag och som därför har skyldighet att fördöma och motarbeta alla slags utomparlamentariska aktioner. SD har varit duktiga på att rensa ut olämpliga element ur sitt parti tidigare. Se till göra det den här gången också. Det är en sak att ogilla hög invandring. Det är en helt annan sak att titta bort och legitimera pyromandåd mot flyktingboenden.

När jag i förrgår kritiserade några asylsökande som vägrade flytta in i ett asylboende i Lima i Dalarna med motiveringen att det var inhumant att behöva bo så där, så var det ingen kritik mot flyktinginvandringen som sådan. Jag blev bara så upprörd över den otacksamhet som ibland riktas mot de svenska flyktingmyndigheterna, som inte vill något annat än att hjälpa flyktingarna till ett drägligt liv. Dessutom håller flyktingboendena på att ta slut.

Copyright: Ingemar Magnusson/Dreamstime.com

Sverige står idag på randen av en kollaps när det gäller flyktingmottagandet. Migrationsverket letar desperat efter bostäder åt flyktingarna. Att i ett sådant läge bara säga att "här vill vi inte bo" känns både oförskämt och otacksamt.

Rätten att uttrycka förtrytelse över ett sådant beteende måste både jag och andra medborgare ha utan att bli beskyllda för att vara rasister och flyktingfientliga.

Men att sätta eld på asylboendena är något helt annat. Det är kriminellt. Det är oanständigt. Det är ren galenskap. Det är också ett tecken på total brist på solidaritet och medmänsklighet. Jag vet att polisen idag inte har resurser att jaga pyromanerna – men man borde göra det. Istället kommer polisen att bevaka asylboendena via helikoptrar utrustade med värmekameror. Jag gratulerar polisen om man på det sättet kan sätta dit en enda pyroman. Men jag önskar polisen lycka till i alla fall.