Tack alla hundratals läsare som har stöttat mig

Ikväll vill jag överlämna en symbolisk tårta (som jag faktiskt bakade på midsommarafton i år) till alla de läsare av min blogg som har stöttat mig sen jag förra tisdagen avslöjade att jag precis fått sparken av Aftonbladets chefredaktör Jan Helin. Jag fick sparken per telefon, något som några av er så riktigt påpekade. Det var väl inte det mest psykologiskt lämpliga tillvägagångssättet.

Jag är fortfarande kolossalt ledsen över detta. Jag trodde att jag var uppskattad på tidningen men det var tydligen inte så. Däremot är jag lycklig över att så många av mina läsare har uppskattat mig. Det framgår inte minst av den långa rad av blogginlägg som kommit till min hemsida den gångna veckan.

Det är omöjligt att kommentera alla inlägg men jag vill säga några ord om två saker som sagts i bloggskörden. En man anser att det var rätt att sparka mig eftersom jag ju sitter i Spanien och skriver mina krönikor. Inget kan vara mera fel. Vid två tillfällen det här året har jag råkat befinna mig i Spanien där jag skrivit min krönika. Jag har varit på semester där – alla har ju rätt till semester ibland – i synnerhet som jag skrev krönikor under hela sommaren. Nej, sanningen är att jag sitter här hemma vid köksbordet i vårt torp i skogen på Södertörn sydost om Stockholm. Det är här jag utför mitt skrivarbete. Det är här jag målar mina tavlor. Ingen annanstans.

Det andra jag vill säga är att jag inte vill tro att jag fick sparken av Jan Helin på grund av den krönika jag skrev den 20 oktober om Jimmie Åkessons sjukskrivning. Den krönikan var verkligen inget ställningstagande för SD, bara ett sätt att visa lite medmänsklighet med en människa som var utarbetad. Jag skulle kunna skriva exakt samma sak om vem som helst som är sjuk. Jag har själv varit svårt sjuk och vet vad det vill säga. Att få ett eller annat vänligt ord värmer. Detta har ingenting med Åkessons politiska uppfattning eller inställning till invandringen att göra. Det är viktigt att få sagt detta. Om detta ändå skulle vara skälet till att Jan Helin gav mig sparken så måste han ha läst krönikan väldigt dåligt.

Tack än en gång till er om har brytt sig om mig de här dagarna.