Till valberedningen i Moderaterna: Ring till Carl Bildt omedelbart!!!

 

Idag, söndag, påbörjar moderaternas valberedning sitt arbete med att leta efter en ny partiledare efter Anna Kinberg Batra som i fredags morse hoppade av uppdraget sen hon utsatts för en total nedmalning av sina partivänner ute i landet.

Lars-Ingvar Ljungman (M), valberedningens ordförande. Bild: Moderaterna

Jag uppmanar därför nu valberedningens ordförande Lars-Ingvar Ljungman att omedelbart ringa upp Carl Bildt och fråga denne om han är intresserad av att ta över posten som ny partiledare för moderaterna. Och Ljungman ska ringa nu! Carl Bildt, om han alls är intresserad av partiledarjobbet, kommer inte att tacka ja om han blir den tredje eller fjärde personen som blir uppringd av Ljungman.

Carl Bildt tillsammans med hustrun Anna Maria Corazza Bildt. Bild: Wikipedia

Carl Bildt is in the first place!

Bildt har under de senaste dagarna nämnts som en tänkbar efterträdare till Anna Kinberg Batra. Skulle Bildt vara intresserad, så är moderaterna hemma. Då har de andra kandidaterna inte en chans.

Elisabeth Svantesson B-figur
Bild: Moderaterna
Ulf Kristersson – B-figur. Bild: Youtube.com

Elisabeth Svantesson och Ulf Kristersson i all ära men de kan inte på långa vägar mäta sig med Carl Bildt. Skulle någon av dem – sannolikt då Ulf Kristersson – utses till partiledare så får moderaterna en person i ledningen som trots sin långa politiska erfarenhet är en blek figur, har svårt att fatta beslut och som sannerligen inte är någon röstmagnet. De borgerliga väljarna skulle vända sig om i sängen och somna om.

Jämfört med Carl Bildt är Svantesson och Kristersson B-figurer. Det bara är så.

Carl Bildt
Bild: Improveme.se

Moderaterna befinner sig i djup kris, inte bara därför att man idag står utan partiledare utan framförallt för att partiet har en politik som ingen förstår. Det betyder: ingen politik alls egentligen. Partiet fladdrar mellan liberalism och konservatism, kan inte välja sida och uppfattas därför som vagt, fladdrigt och lealöst.

Carl Bildt
Bild: Socialarbetaren

Även om inte Carl Bildt skulle servera en helt ny och attraktiv moderat politik, så skulle blotta hans närvaro i partitoppen suga till sig väljare som honung suger till sig getingar. Han vore en röstmagnet utan jämförelse. Ingen skulle kunna göra honom rangen stridig.

Lars-Ingvar Ljungman
Bild: Youtube.com

Vill valberedningens ordförande Lars-Ingvar Ljungman göra det lätt för sig och partiet, så ring och övertala Carl Bildt. Han kanske inte är helt ointresserad. De senaste dagarna har Bildt själv på sin blogg skrivit om den moderata partikrisen, som han är djupt bekymrad över. Expressens förstasida idag, söndag, dominerades av Carl Bildts blogginlägg.

Carl Bildt
Bild: Youtube.com

Kanske kan detta tyda på att Bildt är beredd att vara med och göra en insats under några år. Kanske är det helt enkelt en platsansökan, vem vet.

I alla fall ska inte valberedningen tveka. Med Bildt som partiledningen får inte bara moderaterna en guldklimp i sin ledning. Hela Alliansen skulle blomstra upp och ha helt andra möjligheter att vinna valet nästa höst.

OBS: Jag är inte moderat. Jag röstar överhuvudtaget inte. Jag är bara intresserad av svensk politik och att alla partier ska hitta sina bästa företrädare.