Vårens första blåsippor är här!!!

Nu tycker väl skåningar, blekingar och andra att jag verkligen är efter min tid. Ja, jag vet att ni har haft vårblommor länge där nere i södra Sverige men idag hittade Bosse och jag årets första blåsippor längs vår skogsväg. Det tycker jag är värt att berätta om. De bor i Tungelsta sydost om Stockholm. Våren är ju inte lika långt kommen här som i södra Sverige.

blåsippor m m 025

Trots att solen knappt har varit framme de senaste dagarna har de små blå i alla fall vågat titta ut från sina gömställen under höstlöven. Och det bara vällde ut av blått, blått, blått. Det tog aldrig slut.

blåsippor m m 028

Så har ju temperaturen varit nådig, särskilt idag, när termometern idag, söndag, trots det uteblivna solskenet letade sig upp till + 12 grader mitt på dagen.

Men det är ju inte i första hand solen utan ljuset som stimulerar växtligheten och djurlivet på våren.

blåsippor m m 027