Besök av älgfamiljen och TV-tips inför lördagens ”Gissa låten” i SVT

Äntligen!!! Äntligen stod hon där på berget rakt utanför mitt ateljéfönster på övervåningen. Jag fick se henne där i eftermiddags när jag satt vid staffliet och förberedde en ny tavla.

20161006_153158

Först förstod jag inte vad det var för mörkt som tornade upp sig bara några meter från mig fågelvägen, men snart blev jag varse att det var vår älskade älgko som äntligen hade återvänt tillsammans med sin kalv.

20161006_153158-1

20161006_152737-1

Jag fick naturligtvis blixtsnabbt upp mobilkameran och knäppte och knäppte och knäppte. Det störde inte älgkon ett dugg. Hon stod bara och bligade och undrade vad det var för en idiot som stod och flaxade med armarna innanför det höga fönstret.

20161006_154008

20161006_154041

Kalven hade dock ingen lust att vara med på bild. Han eller hon försvann i en bergskreva, stor nog att klara sig själv på egen hand – eller klöv, ska man kanske säga.

20161006_154008

20161006_154018

Älgkon förflyttade sig några gånger, betade av blåbärsris, ljung och vissna löv. Sedan tröttnade hon och försvann någonstans. Bosse lade ut havrekross på gräsmattan utanför köksfönstret för att locka hit den lilla älgfamiljen men hittills har den inte synts till och havrekrosset verkar vara orört.

20161006_151348

Det är så kul när de vilda djuren kommer och hälsar på. Bosse och jag blir barnsligt glada över detta. Många skulle ha blivit rädda och låst alla dörrar. Sådana är inte vi.

 

Slutligen vill jag göra lite reklam för ett TV-program i SVT som sänds i morgon, lördag den 8 oktober, kl. 20 00. Programmet heter ”Gissa låten” och är en musiklek där två lag med kändisar får gissa vilka låtar som spelas upp. Här ses jag (t.v.) tillsammans med komikern Emma Knyckare och skådespelaren Claes Malmberg, lagledare i mitt lag. Jag kan förutskicka att jag alltid är dålig på musikfrågor. Så var det även i På spåret.

"Gissa låten" med bl a mig, Emma Knyckare och Claes Malmberg Foto: Niklas Lindman, SVT
”Gissa låten” med bl a mig,
Emma Knyckare och Claes Malmberg
Foto: Niklas Lindman, SVT

 

Jag är med i programmet, i det lag som leds av den mysige Claes Malmberg. Programmet spelades in redan i slutet av maj. Det var också första gången jag träffade Claes Malmberg, som visade sig vara en mycket sympatisk och omtänksam person.

Jag dansar grekisk dans i "Gissa låten" Foto: Niklas Lindman, SVT
Jag dansar grekisk dans i ”Gissa låten”
Foto: Niklas Lindman, SVT

 

Titta gärna klockan 20 00 lördag den 8 oktober. Om redaktionen inte har klippt bort de scenerna får ni annars se mig dansa grekisk dans solo på scengolvet!