Bjärredfallet: Idag kan jag visa den sista mejlkonversationen mellan pianolärarinnan och den 11-åriga flickans pappa

 

Igår redovisade jag här på min blogg hittills okända uppgifter om familjen i Bjärred och framförallt om den yngsta 11-åriga flickan, som tillsammans med sin storasyster mördades av barnens föräldrar den 9 januari i år, Det handlar om vad den 11-åriga flickans pianolärarinna har berättat för mig. 11-åringen hade nämligen i flera år varit pianoelev hos den här kvinnan, som bor i en annan kommun. Pianolärarinnan hade under dessa år lärt känna familjen ganska väl.

Pianolektion
Bild: 123rf.com

Idag kan jag publicera den mejlkonversation som i slutet av augusti ifjol utspelade sig mellan pianolärarinnan och den 11-åriga flickans pappa, en konversation som handlade om huruvida flickan skulle fortsätta att ta pianolektioner under hösten eller ej.

Foto: Elisabet Höglund

Så här lyder konversationen. Jag har tagit bort alla uppgifter som gör att personerna bakom mejlen går att identifiera. Pianolärarinnan kallar jag YY, den lilla flickan NN och pappan XX.

”Ämne: Re: Piano

Skickat från min iPhone

21 aug. 2017 kl. 18:55 skrev YY:

Hej XX,
Hoppas lovet har varit avkopplande. Hur vill NN ha det? Vill hon spela vidare? Vore tacksam om ni kunde höra av er snarast.
Hälsningar,
YY”

Fem dagar senare svarade pappan så här:
 
”Skickat från min iPhone
26 aug. 2017 kl. 09:23 skrev XX:
 
Hej
NN har blivit långvarigt sjuk och kan inte spela denna termin. Kan vi höras inför våren och se om hon mår bättre? Inte troligt men möjligheten finns.
Hälsningar
XX”
 Samma dag skrev pianolärarinnan sitt svar till pappan:

”Datum: 26 augusti 2017 13:21:17 CEST
Till: XX
Ämne:Re: Piano
Hej XX,
Hoppas det ordnar sig med NN:s hälsa. Hälsa henne mycket från mig. Hon kan spela själv nån gång hemma. Piano/ musik är kompis för en under hela livet.
Hälsa din fru och önskar lycka till med hälsan till NN
YY

Skickat från min iPhone”

Efter det tog alla kontakter mellan familjen i Bjärred och flickans pianolärarinna slut. Av de här mejlen framgår att pappan redan i augusti ifjol bedömde att den 11-åriga dotterns hälsotillstånd inte skulle förbättras, så att hon kunde börja ta pianolektioner igen. Detta trots att den lilla flickan så sent som i maj samma år hade visat glatt humör, stort intresse för sitt pianospel och stort ansvar för sin skolgång.

Foto: Elisabet Höglund

De här mejlen, som jag har valt att publicera här på min blogg kastar kanske inte något nytt ljus över den här fruktansvärda familjetragedin men de kan leda de personer och de myndigheter på rätt spår, som vill veta mera om varför det hände som hände i Bjärred.

För jag anser att det är samhällets skyldighet att ta reda på så många fakta som möjligt, dels för att förhindra att liknande tragedier inträffar i framtiden, dels för att få kunskap om vilka onda krafter det var som kan ha drivit fram dessa mord.

Svaret finns någonstans. Det är jag övertygad om.