Cykelträning med lösögonfransar

I morse (fredag) var jag med i TV4:s Nyhetsmorgon och analyserade Fredrik Reinfeldts tal i Almedalen igår kväll och läget för vänsterpartiet i allmänhet och dess partiledare Jonas Sjöstedt i synnerhet. Jag älskar att få prata politik i TV och skulle gärna vilja göra det oftare. Trots att jag slutade att rösta i allmänna val redan 1994 är jag ohjälpligt fascinerad av politik.

Inför framträdandet besökte jag som alltid TV4:s sminkloge. Sminkösen la ner ett mycket noggrant arbete på att göra mig om inte vacker så i alla fall vackrare. När hon var nästan klar med förvandlingen frågade hon något överraskande, om jag ville att hon skulle lägga på lite lösögonfransar. Javisst, svarade jag. Det vill jag gärna. Jag älskar lösögonfransar även om jag aldrig använder det. Det är dessutom mycket ovanligt att framträda i morgon-TV iklädd lösögonfransar. Sådan exklusiv sminkning hör kvällsprogrammen till. Men jag hade inga invändningar.

En av i studion var valexperten Marcus Oscarsson, en mycket trevlig och karismatisk person, som dessutom hade ungefär samma åsikter om politiken som jag. Vi åt en trevlig TV4-frukost tillsammans efteråt. Vad han tyckte om mina lösögonfransar sa han däremot inte ett ord om. Han såg dem förmodligen aldrig.

Efter frukosten och efter att ha plöjt igenom kvällstidningarna åkte jag hem. Eftersom jag vaknade kvart över fyra i morse så gällde bara en sak: att lägga mig och sova några timmar. Det gjorde jag och njöt av denna helt legitima siesta. När klockan var halv två hade jag inte samvete att sova längre. Jag gick upp, kokte kaffe och bredde en rågsmörgås med kokt skinka. Därefter letade jag fram mina träningskläder för cykelåkning. Det var ju den första riktigt varma dagen på hela sommaren och några mil på racern skulle säkert blåsa liv i min uttröttade kropp.

Jag hade fortfarande inte sminkat av mig. Istället bestämde jag mig för att köra mina träningsmil iförd lös-ögonfransar. Det skulle säkert inte vara någon som upptäckte det. Dessutom kände jag mig extra snygg idag i cykelbyxor, kortärmad VM-tröja, hjälm – och lösögonfransar, en inte alltför vanlig kombination.

Innan jag for iväg frågade jag min man: "Bosse, hur många cyklister tror du tränar på racercykel med löslösögonfransar". – "Ja, såvitt jag kan förstå finns det nog bara en" svarade Bosse.
"Vem då?" undrade jag.
"Du, så klart!"