Det är ett liv och ett kiv … bland småfåglarne

 

 

Bosse har köpt en ny matplats åt småfåglarna här hemma i Tungelsta, en stor, rejäl, hängande fågelautomat, som ser ut som tunna gjord av metalltråd med flera hål och pinnar som pippifåglarna kan stå på och picka ut solrosfröna ifrån.

Köpet var utomordentligt lyckat. Det är verkligen ett liv och ett kiv som August Strindberg uttryckte det i sin berömda roman Röda Rummet. Det bästa med den nya fågelautomaten är att ekorrarna som bor under innertaket inte kan stjäla fåglarnas mat längre.

Ekorrarna har försökt att hoppa ner på taket på fågelautomaten men ramlat ner igen. De har heller ingen möjlighet att hålla sig fast med klorna i det finmaskiga nätet. Så nu får de nöja sig med de frön som ideligen faller ner på marken. Jag har gjort några små filmer om småfåglarnas nya matplats. Ni kan se både talgoxar, blåmesar, nötväckor och entitor. Om ni undrar vilken fågel som är nötväckan så kan jag svara att det är den pippi som sitter och äter med huvudet neråt.

Klicka på pilen på i bilden nedan så får ni se fåglarnas framfart. Bry er inte om att filmen stannar upp ibland. Den går snart igång igen.