En lek med skuggor och ljus – men vad sjutton är det här?

 

Det finns ett gammalt spanskt uttryck som heter ”Lo mejor con el sol es la sombra” (”Det bästa med solen är skuggan”).

Jag är verkligen beredd att hålla med. Jag gillar värme men jag gillar inte när solen steker mig ohämmat, så att jag svettas, blir röd i ansiktet och känner mig allmänt äcklig. Jo, jag gillar att exponera mig när jag är ute och tränar på racercykeln – som idag till exempel, när solen sken från en klarblå himmel och det bara blåste en mycket svag vind från sydväst. Mina vintervita ben och armar behöver verkligen lite färg.

Men i övrigt föredrar jag skuggan. Och nu ska jag försöka åstadkomma en litet bildspel på temat ljus och skugga men också med en alldeles särskild huvudperson.

Men vad är det här? Har det kommit in ett vildsvin på tomten?

Ett vildsvin?

Nej, det är ju bara lilla Sigrid som lämnar långa skuggor efter sig i solskenet.

Men det här då?

Äsch, det var bara lilla Sigrid igen.

Men nu har verkligen en svart katt kommit in på tomten?

Inte alls. Det är lilla Sigrid igen.

Och så fortsätter det …

Och fortsätter …

Vad dum jag är. det var ju Sigrid igen.

Sigrid älskar solen. Hon visar verkligen upp sig och tar emot ljuset och värmen med hela sin kropp:

Men så blir det lite för varmt även för henne och hon går in till husets svalka.

Foto och redigering: Matte Elisabet