En ny stjärna har fötts: Ingemar Stenmark i Lets dance

Först vill jag tacka alla er hundratals läsare av min blogg som hela dagen har debatterat mitt inlägg om tiggeriet i Västerhaninge Centrum. Jag fick många hårda sparkar men också en hel del beröm. Så är det med en fråga som är så ofattbart känslig som just den om romska tiggare i Sverige.

Jag kan inte kommentera alla inlägg men ett par saker vill jag säga: Många påstår att jag kränkte de kvinnor jag visade fram på mina bilder. Då säger jag så här: Jag var mycket noga med att se till att man inte kunde identifiera de här kvinnorna. Därför var bilderna suddiga. Ingen kan se vilka de var, möjligen förutom deras närstående. Därför handlar det inte om någon kränkning att visa bilderna.

Varje dag ser vi bilder i tidningar och TV på tiggande romer, som är betydligt mera närgångna än mina, så jag känner mig ganska trygg. Att fotografera på allmän plats är tillåtet. Däremot bör man idag ha tillstånd från personer man plåtar om dessa kan identifieras. Det kunde man inte med de här två kvinnorna. Så jag anser att jag höll mig inom lagens ramar.

Det andra jag vill säga är att jag själv naturligtvis beklagar att min man eller jag inte kunde filma mannen i den
grå Saab kombin, som övervakade kvinnorna. Min man iakttog honom men hade ingen kamera till hands. Dessutom är jag inte säker på att jag skulle visa bilen och bilnumret i min blogg. Det skulle om något vara integritetskränkande.

Sedan till kvällens ämne: Lets dance. Jag tänker inte recensera programmet i sig. Alltför många av årets deltagare är direkt ointressanta och dessutom okända för många. Men en person utmärkte sig på alla sätt:
Ingemar Stenmark!!! Hans slowfox var fabulös. Med sådan underbar takt, känsla och inlevelse som Ingemar Stenmarks har jag hittills aldrig sett någon nybörjare i Lets dance dansa. Han var outstanding. Visst fick Marie Serneholt flest poäng men hon är en scenartist och därmed egentligen överkvalificerad. Ingemar Stenmark var precis lika sann och äkta som han var när han var världens bäste utförsåkare.

Redan idag vill jag utse honom till årets segrare. Ingemar, du är bara bäst!!!