Fyrklöver betyder tur!

En av mina trognaste läsare av den här bloggen, Åse, tyckte sig idag ha sett en fyrklöver i den bild på vitklöver som jag igår kväll lade ut på min blogg. Vid närmare efterforskningar visade det sig vara fel. Men jag lovade Åse att återkomma med bilder på fyrklövrar, som vi faktiskt väldigt ofta hittar på vår tomt.

I flera år har min man Bosse plockat fyrklövrar åt mig varje sommar och uppvaktat mig med. Det är ju betydligt billigare än att köpa rosor – men faktiskt betydligt mera sällsynt. Enligt Wikipedia går det en fyrklöver på 10 000 trebladiga klöver. Så det gäller att leta.

Här ska ni i alla fall få se på två fyrklöver som Bosse har hittat åt mig, den senaste idag.

Den här fyrklövern har legat i vatten i en liten äggkopp i några dagar:

Och den här klövern är alldeles pur färsk, plockad direkt från tomten idag:

Det sägs att det betyder tur att hitta fyrklövrar. Jag är inte särskilt vidskeplig av mig men jag vill gärna tro att det är sant. Enligt folktron betyder fyrklövern tro, hopp, kärlek och lycka. Det låter ju bra, tycker jag.

Titta förresten på TV4 Nyhetsmorgon i morgon, fredag kl 0815, Då ska jag vara med och prata om nyheter i Nyhetspanelen.

Vi ses och hörs.