Har Stefan Löfven sovit i sju hela år! Han verkar inte ha förstått någonting om vilka grupper det är som ligger bakom gängskjutningarna!

 

Under de senaste dagarna – med början i SVT:s Agenda i söndags kväll – har statsminister Stefan Löfven enkelt uttryckt gjort bort sig och tappat en stor del av det förtroendekapital han tidigare har byggt upp.

Stefan Löfven verkar inte ha förstått (eller inte velat förstå) någonting om bakgrunden till den kriminalitet och de gängskjutningar som har gjort Sverige till ett av de mest kriminella länderna i västvärlden om vi ser till antalet mord i den undre världen, livshotande sprängningar, bränder och allmän förstörelse.

Det handlar sen flera år tillbaka om blodiga uppgörelser mellan kriminella gäng i de svenska storstäderna, uppgörelser som handlar om vem som ska ha makten över narkotikan.

Bild: Stockholms handelskammare

Det är också allmänt känt – och på senare år möjligen också erkänt – att det är unga invandrarkillar som står för över 90 procent av denna vidriga form av brottslighet. Det dröjde länge innan det officiella Sverige vågade erkänna att dessa brott i nio fall av tio begicks av utrikes förra män.

Polis tillsammans med journalister
Bild: polisen.se

Dessa män har framförallt växt upp i de så kallade utanförskapsområdena i Malmö, Göteborg och Stockholm. Dessa män har struntat i skolan och vägrat skaffa sig en utbildning som lett till ett riktigt jobb. Istället har de satsat på lysande och lönsamma karriärer inom den organiserade brottsligheten, där ett mord är den bästa inträdesbiljetten till gänggemenskapen.

Nationella insatsstyrkan
Bild: polisen.se

Västvärlden häpnar inför det som sker i Sverige idag – detta fina land som en gång i tiden var ett föredöme för världens demokratier. Nu har denna idealbild av Sverige raserats och det är de gängkriminella med sin brutalitet och hänsynslöshet som står för denna utveckling – möjliggjord av flata och fega politiker och av en poliskår som – i varje fall tidigare  – inte har haft resurser nog att stoppa gängbrottsligheten.

Stefan Löfven

I söndags kväll var det dags för statsminister Stefan Löfven att intervjuas i SVT:s Agenda om sin syn på gängbrottsligheten. Det blev ingen lyckad tillställning för Löfven.

Istället för att svara på frågan om vad som har förorsakat de brutala och omfattande gängmorden började Löfven prata om andra saker, till exempel att ”vuxna ska vara på jobbet”, att ”unga ska vara i skolan” och att ”plikt och rätt ska råda”. Visst, allt det där är sant men verkligheten ser dessvärre annorlunda ut. De som skjuter, mördar och spränger struntar i både jobb och skola. De gör andra prioriteringar.

Stefan Löfven
Bild: youtube.com

Löfven fick frågan om segrationen och arbetslösheten i utanförskapsområdena kunde kopplas ihop med de stora flyktingströmmar som Sverige fått ta hand om sen 2015 men väjde för frågan och menade istället att även infödda svenskar skulle ha gjort på samma sätt (alltså skjutit och mördat) om de tvingats leva under samma segregerade förhållanden som invandrare och flyktingar lever under i Sverige idag.

”Vi såg inte detta komma”, sa Löfven och har upprepat detta mantra flera gånger om efter intervjun i Agenda. Inte med ett ord har han erkänt att det i flertalet fall är invandrare och flyktingar som legat bakom större delen av det våld vi ser omkring oss idag och som har skapat panik hos många.

Göran Dahlström (s)
kommunalråd Katrineholm
bild: katrineholm.se

Reaktionerna på intervjun med statsministern lät inte vänta på sig. Och reaktionerna kom inte bara från de politiska motståndarna. De kom även inifrån de egna leden. Aftonbladets Lena Mellin betraktade Stefan Löfvens intervjuuttalanden som ”en katastrof”. Partivänner och kommunpolitiker har rasat. Det socialdemokratiska kommunalrådet i Katrineholm, Göran Dahlström, förfasar sig idag över den feghet som statsministern visade i TV.

I en intervju i Expressen säger Dahlström bland annat så här: ”Många av oss vet vilka som är inblandade i gängvåldet och skjutningarna. Då måste man våga säga det också. Man kan inte bara låtsas som att det är något annat som händer när alla människor, vi  som sitter vid köksbordet, har en helt annan bild av verkligheten.”

Göran Dahlström (t.v.) tillsammans med Stefan Löfven
Bild: twitter.com

Göran Dahlström menar att Sverigedemokraternas enorma framgångar inte beror på deras egen förträfflighet utan på ”andra partiers ängslighet och räddhågsenhet när det gällt att tala klarspråk”.

Stefan Löfven på Göteborgs-turne idag
Bild: flickr.com/fotograf
Lotte Fernvall

I en intervju med Dagens Nyheter idag försökte Stefan Löfven förklara sig efter det fiaskoartade framträdandet i Agenda. Men det var samma mantra som upprepades även den här gången. Han betonade än en gång att det är segrationen som är problemet, inte den stora invandringen i sig.

”Man ska inte etnifiera och säga att brottsligheten beror på att man är född på ett visst ställe eller har en viss hudfärg eller bakgrund”, säger Löfven till Dagens Nyheter. Han menar att det inte är där problemet ligger. Problemen ligger istället i invandrarnas och flyktingarnas livssituation.

Stefan Löfven
Bild: inbeijing.se

Det är segregationen som är problemet, menar Stefan Löfven. Det är inte hudfärgen som är orsaken utan de socioekonomiska förutsättningarna för dessa människor. Det är klart att om man får för lite språkutbildning, för få möjligheter att lära sig svenska och för få chanser att ta sig in på arbetsmarknaden, ja då kommer segrationen som ett brev på posten.

Självklart har Stefan Löfven rätt i att många av de gängkriminella är uppväxta i de så kallade utanförskapsområden. De har misslyckats i skolan. De har inte genomgått någon utbildning. De har istället valt en brottskarriär.

Samtidigt är det ingen som har förbjudit dessa unga killar att gå till skolan, att skaffa sig ett jobb och försörja sig på ett hederligt sätt. Visst har de socioekonomiska förutsättningarna funnits där men dessa kan inte förklara allt.

Poliser i arbete
Bild: polisen.se

Det finns många invandrare och flyktingar i Sverige som lyckas, som bestämmer sig för att satsa allt på en framtid i Sverige. Ta till exempel alla kvinnor med invandrarbakgrund som arbetar i den svenska vården. Det är dessa kvinnor som  b ä r  upp sjukvården idag. Utan dem skulle sjukvården vara betydligt sämre i vårt land. Vardagens hjältar är dessa invandrarkvinnor som gör allt för att hjälpa och stödja. Jag hyllar dem varje dag!

Invandrarkvinna i vården
Bild: vardaga.se

Men gängbrottslingarna i Malmö, Göteborg och Stockholm har själva valt en annan väg. Ingen har tvingat dem att bli kriminella. Ingen människa tvingas bli kriminell. Alla har ett val.

Flyktingströmmarna mot Europa 2015
Bild: nordfront.se

Men som jag ser det är problemen med gängmord och sprängningar inte något som bara har med de senaste årens flyktinginvandring att göra. Problemen går långt tillbaka i tiden. Många har i många år vetat att invandrare är överrepresenterade när det gäller grovt och dödligt våld i Sverige. Så har det varit länge.

Problemet är att detta har förtigits. Det har systematiskt förtigits av politiker, kriminologer, för att inte tala om journalister. Dessa tre yrkesgrupper har försökt ge en bild av Sverige som inte har varit sann. Att tala om att vissa invandrare är mer kriminella än andra har varit tabu. Ingen har fått pekas ut. Möjligen får man tala om segregation och utanförskap i generella termer men inte den högre kriminaliteten bland vissa invandrargrupper.

Det är denna feghet, denna räddhågsenhet, denna politiska korrekthet och denna verklighetsförfalskning som har skapat den situation vi lever med idag. Tystnadskultur handlar det om. Och det var denna tystnadskultur som blev den bördiga jordmånen för Sverigedemokraterna.

Jimmie Åkesson
Bild: Youtube.com

Sverigedemokraterna hade aldrig kunnat växa upp till Sveriges nu (enligt opinionsmätningarna) största parti om inte människor hade känt att de etablerade partierna och journalistkåren varje dag försökte lura dem att tro att verkligheten var annorlunda – och bättre –  än den i själva verket var.

I denna situation är det därför ännu mer märkligt att Stefan Löfven fortfarande talar i termer av segration men inte erkänner vilka grupper det är som står för den grövsta brottsligheten. Han borde ha lärt sig en läxa. Istället sätter han på sig skygglappar, stoppar öronproppar i öronen och blundar så att han inte ska behöva se någonting.

Stefan Löfvén
Bild: socialdemokraterna

Detta är inte något bra betyg för Sveriges statsminister. Stefan Löfven kan återskapa förtroende hos väljarna först när han vågar börja tala klartext och inte ägna sig åt skönmålning och verklighetsförfalskning.

Patetiskt

Detta blir bara patetiskt samtidigt sprängladdningarna dånar och ljudet från automatvapnen ekar mellan betonghusen i Malmö.

 

 

.