Hur kan Anders Borg anklaga Anna Kinberg Batra? Det är ju han som har gjort bort sig, inte hon!

 

Anders Borg har förbrukat allt det förtroende han har åtnjutit under så många år sen han i samband med en sommarfest på Husarö i Stockholms skärgård förra helgen enligt uppgifter till nyhetssajten Dagens Opinion inför flera festdeltagare visat sitt kön, klämt andra män i skrevet, kallat kvinnor för horor och slampor och hotat festarrangören.

Anders Borg
Bild: LinkedIn

Detta innebär att den tidigare så aktade finansministern burit sig åt som ett svin. Han är nu polisanmäld, både av en anonym privatperson och av en polisman. Han har idag dessutom fått ytterligare kritik från gamla partivänner, bland andra ingen mindre än  moderatledaren Anna Kinberg Batra, som fördömer Anders Borgs handlingssätt.

Anders Borg
Bild : EFN

Idag lämnade också Anders Borg beskedet att han med omedelbar verkan avgår från sitt uppdrag som vice ordförande i Kinnevik. Han lämnar också uppdraget som styrelseledamot i företaget Bima.

Anna Kinberg Batra
Bild: moderat.se

I samma vända passar Borg på att ge Anna Kinberg Batra ett rejält slag under bältet. Han skriver på Facebook att han är djupt besviken på Kinberg Batra på grund av den kritik hon har riktat mot honom idag, eftersom Borg menar att Batra bara har lyssnat på rykten. Så här skriver Borg om Kinberg Batra:

Jag kan inte förstå hur en tidigare kollega och nära vän kan välja att göra politiska poänger på basis av rykten”.

Och sen kommer den verkliga rallarsvingen. Borg skriver att han känner ”allt större förståelse” för dem som ifrågasätter M-ledarens omdöme!!!

Anna Kinberg Batra
Bild: moderat.se

Detta är häpnadsväckande! Visst har Anna Kinberg Batra fått utstå mycket kritik för sin ledarstil. Under hennes partiledarskap har också moderaternas opinionssiffror rasat till historiskt låga nivåer. Men ändå …?

Att använda detta som ett slagträ mot henne för att hon har vågat kritisera Anders Borgs skandalösa fyllebeteende på sommarfesten i förra veckan är bara så omdömeslöst. Så talar bara en dålig förlorare. Dålig stil, Anders Borg!

Anders Borg
Bild: Jakt och Jägare

Det var dessutom ologiskt av Borg att kritisera moderatledaren med tanke på att han själv idag lämnade två av sina tyngsta styrelseuppdrag i näringslivet. Rimligen borde han ha förstått att det han gjort var oförlåtligt.

Anders Borg
Bild: Kinnevik

Detta erkänner han emellertid inte. Istället poängterar han i sitt uttalande att det var den stora uppmärksamhet som händelsen i skärgården fick som gjorde att han valde att avgå från sina styrelseuppdrag. Själv menar han att han inte har gjort något brottsligt.

Nu är händelsen i alla fall polisanmäld och det kommer sannolikt att inledas någon form av förundersökning mot Anders Borg för att skapa klarhet i vad som verkligen inträffade på den där festen. Denna kan i och för sig leda till att ärendet läggs ner polisiärt eftersom det kanske inte går att bevisa att brott har begåtts.

Anders Borg
Bild: ehandel.se

Detta får framtiden utvisa. Men gjort är gjort och kan inte göras ogjort. Skandalen är redan ett faktum.