Idag begravdes lilla Linn Kvist – jag sörjer henne så och många, många med mig!

 

Idag, fredagen den 20 juli klockan 11.00 begravdes allas vår älskade lilla Linn Kvist i Skänninge Missionskyrka i Östergötland. Det var en vacker, enkel och ljus begravning med massor av underbara blommor.

Kyrkoherde Maria Löfgren i Skänninge församling förrättade begravningen med stark inlevelse och medkänsla. Bild: Christina Andersson

Linn som jag har skrivit så mycket om här på min blogg och vars tragiska öde ni kunnat följa under nästan ett och ett halvt års tid kommer att bli en förebild för många. Ingen kämpade som hon. Hon borde ha fått rätten att leva.

Linn avled på kvällen den 28 juni av den fasansfulla cancersjukdom hon hade drabbats av och som ingen läkare lyckades bota. Linn blev bara 10 år gammal.

Jag kunde själv inte delta i begravningen men jag hedrade Linn och hennes familj med en vacker blomsteruppsättning med en sista hälsning till Linn.

Jag känner idag, liksom tidigare, starkt med Linns pappa och mamma och hennes två storasystrar som på ett så grymt och utdraget sätt förlorade en liten vit ängel som nästan inte ens hade hunnit börja sitt liv.

Cancer är en förfärlig sjukdom oavsett vem som drabbas. Men värst är kanske när små barn som Linn rycks bort så här brutalt från livet som de så gärna hade velat fortsätta att leva.

Bild: Christina Andersson
Bild: Christina Andersson

Jag vill rikta en hälsning till Linns föräldrar, Robert och Anette Kvist, som på ett så beundransvärt sätt kämpade för att få behålla sin dotter. Ni ska veta alla många människor i Sverige har följt ert grymma öde men som också beundrar er för er hårda kamp.

Nu är allt över. Men Linn kommer att finnas kvar i allas våra hjärtan. Hon kommer aldrig att glömmas. Hon var det tappraste lilla barn jag någonsin haft kontakt med. In i det sista kämpade hon mot sin sjukdom men hon förlorade.

Hon var en vacker blomma som vissnade alldeles för tidigt.

Ovan: Lilla Linn som vi vill minnas henne!

Häromdagen skrev jag ett In memoriam över Linn som jag skickade till Östgöta-Correspondenten i Linköping. Idag, lördag den 21 juli, togs minnesorden in i tidningen. Ni kan alla läsa själva:

Mina minnesord över Linn publicerade i Östgöta-Corresponden lördagen den 21 jul 2018