Idag den 17 maj fyller Lilla Ingrid 1 år. Se bildkavalkaden från hennes första levnadsår samt hur hon reagerade när Bosse och jag bjöd henne på födelsedagstårta idag!

Idag den 17 maj, på Norges nationaldag, fyllde vår lilla kisse Ingrid 1 år. Vi hade länge planerat för en stor födelsedagsfest. Bosse köpte i morse två (!) gräddtårtor med jordgubbsgarnering som vi tänkte fira Ingrid med. Jag bestämde mig också för att uppvakta Ingrid med en fin bildkavalkad från hennes första levnadsår.

Men först skulle födelsedagstårtan serveras. Tyvärr kunde inte Bosse hålla sig utan skar en stor bit av tårtan åt sig själv innan tårtan serverades till lilla Ingrid. Typiskt Bosse!

Grafik: Mommy Elisabet

Vi hoppades förstås att Ingrid skulle bli glad trots att en bit av tårtan var borta. Men hennes intresse för tårtan visade sig vara minimalt, för att inte säga obefintligt. Inte ens grädden lockade. Otacksamma kattjävel!

Grafik: Mommy Elisabet
Grafik: Mommy Elisabet
Grafik: Mommy Elisabet

 

INGRIDS FÖRSTA LEVNADSÅR

Så var det slut på det födelsedagsfirandet. Men dagen är inte slut. Nu tänker jag visa några söta bilder från Ingrids första levnadsår hemma hos oss. Vi hämtade ju henne den 27 augusti i fjol. Då hade hon precis fyllt 3 månader:

Grafik: Matte
Grafik: Matte
Grafik: Matte
Grafik: Matte

Grafik: Mammi
Grafik: Matte
Grafik: Elisabet
Grafik: Elisabet
Grafik: Elisabet Höglund

Så var Ingrids första ”riktiga” födelsedag till ända. Den ende som gladdes åt hennes födelsedagstårta var Bosse. Själv åt jag heller ingen tårta. Jag måste ju tänka på mitt blodsocker. Efter middagen ikväll frågade jag Bosse vart tårtan hade tagit vägen. Det var ju en stor bit kvar …

”Det är inte jag som har ätit upp den”, sa jag, ”och inte Ingrid heller”.

”Då är det väl jag”, svarade Bosse och såg skamsen ut. Naturligtvis var det han.

Hur kan man sätta i sig en hel tårta på bara en dag? Dessvärre finns det en till likadan i frysen!