Idag ger jag slutgiltigt besked: Lägenheten i spanska Estepona är till salu! Förra gången för ett år sen ångrade jag mig. Nu ångrar jag mig inte!!!

Jag erkänner villigt att jag har varit mycket fram och tillbaka både när det gäller att sälja min lägenhet i Estepona i Spanien och även att sälja någon av mina fastigheter i Sverige. Hittills har livet stått helt still och jag har inte orkat fatta ett enda beslut som gäller min framtid.

Mina grannars hus på andra sidan gatan i morgonsol – Estepona den 3 maj 2023
Bild: Elisabet Höglund

Fram till i början av förra veckan. Då bestämde jag mig för att återigen kontakta min mäklare i Estepona, svenska Fastighetsbyrån, och meddelade att jag nu hade fattat ett slutgiltigt beslut att sälja den nya och fina lägenheten i Puerto Blanco, Estepona, som jag har ägt sen den 1 september 2020. Problemet har inte varit lägenheten i sig. Problemet har istället varit att jag inte har kunnat åka dit, först på grund av pandemin, sen på grund av min mans och min egen hälsa, sen på grund av ekonomin. Det blir nu allt dyrare både att flyga och hyra bil.

Så jag skickade mina nycklar till lägenheten till mäklaren i ett rekommenderat brev med uppdraget att de ska kunna sälja lägenheten så fort nycklarna har kommit fram.

Stjärnhimmel över Puerto Blanco
Bild: Elisabet Höglund

Och igår eftermiddag fick jag meddelande om att nycklarna hade anlänt till Fastighetsbyrån och att annonsen, som utformades redan förra våren, kunde läggas ut på Fastighetsbyråns hemsida i flygande fläng. Där ligger den nu. Om någon som läser detta är intresserad av att köpa en nästan ny modern trea i det idylliska hamnområdet Puerto Blanco i Estepona så är det bara att klicka på länken nedan.

https://www.fastighetsbyran.com/sv/spanien/objekt/?objektID=2707662

Redan förra våren (2022) bestämde jag mig för att sälja lägenheten och kontaktade mäklaren. Annonsen låg ute under de hetaste spanska sommarmånaderna och köpintresset just då var kanske inte så stort. När jag återigen  besökte lägenheten i september ifjol hade jag bestämt att detta skulle bli den sista gången jag gjorde detta. Så enkelt var det dock inte. Nostalgin kom över mig. Jag ångrade mig och sa till mig själv att jag skulle behålla lägenheten ett tag till. Samma sak förklarade jag för mäklaren och behöll nycklarna själv den här gången.

Grannhusen på andra sidan gatan i kvällsmörker
Bild: Elisabet Höglund
Stjärnhimmel över Puerto Blanco
Bild: Elisabet Höglund

Men jag är som sagt en riktig trasselmaja. Nu har jag ändrat mig igen men nu är beslutet till skillnad från ifjol definitivt. Hur lång tid det kommer att ta att sälja lägenheten har jag ingen aning om men det finns ett allmänt köpintresse samtidigt som lägenhetspriserna har stigit runtomkring i området (bl a på grund av dyra nyproduktioner) så min lägenhet kanske kan vara ett konkurrenskraftigt objekt. Vi får se.

Det här betyder dock inte att jag kommer att lämna Spanien för gott. Jag har nämligen hittat mitt lilla drömhus högt uppe i bergen på en helt annan plats. Mer än så avslöjar jag inte idag. Allt hänger på hur fort lägenheten säljs och hur fort jag kan få loss pengar för att betala det lilla huset med.

”Man måste alltid ha ett litet projekt på gång. Annars dör man invärtes.”

Man måste alltid ha ett litet projekt på gång. Annars dör man invärtes.