Igår kväll sålde jag min rådjurstavla. Det gick fortare än jag kunnat drömma om.

 

Kom ni ihåg när jag häromdagen visade upp min senaste oljemålning här på min blogg? Den med rådjuren på. Den är redan såld.

Lycklig köpare är Hans Sterte. Han är chef för kapitalförvaltningen på Skandia och kom hem till Bosse och mig i Tungelsta igår kväll för att köpa och hämta tavlan.

Hans Sterte och jag med rådjurstavlan som nu har bytt ägare.

Jag tycker att det är jättekul om någon vill köpa mina tavlor. Samtidigt innebär det en mycket jobbig skilsmässa för mig, en separationsångest, ja nästan som om någon tog mitt barn ifrån mig.

Men detta har jag samtidigt lärt mig att leva med. Hur många månader jag än har arbetat med en tavla så vet jag att jag kanske inte får behålla den. När jag började ställa ut min konst i slutet av 80-talet så var denna separationsångest närmast outhärdlig.

Med tiden lär man sig leva med att förlora sina älsklingar. Det är ju väldigt trevligt om mina tavlor hamnar hos kunder som verkligen uppskattar dem.

Jag tror att Hans Sterte är en sådan person. Grattis och lycka till med tavlan, Hans. Och njut!

Nu står en halvfärdig mindre målning av Medelhavet i storm på mitt staffli. Om några dagar ska jag åka in till stan och köpa fler dukar, oljefärger och penslar. Särskilt de senare slits snabbt ut.

Nästa tavla blir en målning av Medelhavet i storm, dock inte en sådan här bild.