Ikväll kom hela rådjursfamiljen i samlad tropp till oss trots att regnet vräkte ner

 

När Bosse och jag ikväll torsdag nästan hade avslutat vår middag på verandan så dök den upp, den lilla rådjursfamiljen i samlad tropp. De små liven var alldeles genomblöta efter det häftiga regnet. Det här var första gången Bosse och jag fick träffa den lilla familjen tillsammans. När de i förra veckan besökte oss så kom de små kiden för sig och mamman för sig.

Idag var de tillsammans. Nu är de så Bambi-barnen så stora att de kan följa med sin mamma på hennes promenader.

Geten hade förstås kommit till oss för att äta viltpellets. Hon var hungrig. Hon måste ju äta massor varje dag för att kunna producera mjölk till de små kiden. De diar henne fortfarande men jag kunde se att det inte bara var mamman som var hungrig. De små rusade då och då fram till henne och stack in sina små huvuden under hennes mage för att dricka mjölk.

Geten verkade faktiskt irriterad på sina små kid. Hon fick ju inte äta i fred. Här kommer en liten bildkavalkad över det celebra besöket:

I morgon ska jag skriva om något annat, förmodligen varför de flyktingar som inte borde utvisas blir utvisade medan de som borde visas ut får sanna i Sverige.

I morgon kväll, fredag, börjar dessutom friidrotts-VM i London, något som kommer att hålla mig sysselsatt under lång tid.