Ikväll lägger jag ut vinterns och vårens produktion av oljemålningar. Titta och bedöm!

Medan jag arbetar med ett längre och mer krävande blogginlägg om Vladimir Putin (som kanske blir färdigt i morgon) ska jag ikväll passa på att lägga upp några bilder på mina senaste verk från min målarateljé. Det handlar om fyra ganska små oljemålningar där naturen som vanligt får stå i centrum.

Målning och grafik:
Elisabet Höglund

Till hösten väntar en konstutställning i Österåker norr om Stockholm och jag arbetar som bäst på de tavlor jag planerar att ställa ut där. Men måleriet har gått trögt denna vinter och vår. Det är inte min konstnärliga ådra som har sinat. Däremot har mina ständiga bekymmer över min mans sjukdom tagit inte bara tid utan i ännu högre grad kraft från mig.

Vy över Vedasjön
Målad 2022
En skogsväg i oktober
Målad 2022

 

Samtidigt vet jag att jag måste måla minst tio tavlor till före utställningen. Det blir maktpåliggande. Å andra sidan brukar konstnärens produktivitet stiga när dagen för vernissagen närmar sig. Så är det alltid – förmodligen inte bara för mig.

Den vackra sjön Vikern i Nora kommun
Målad 2021
Vedasjön på hösten
Målad 2022

Här visar jag både de enskilda tavlorna och några grafiska illustrationer med dessa tavlor gjorda med mitt Power point-program. Detta program i datorn har jag verkligen nytta av. Det är kul att skapa nya verk med gamla motiv.

Målning och grafik:
Elisabet Höglund

Jag återkommer om några månader med fler bilder på nya tavlor och sen är förstås alla välkomna till utställningen så småningom.

”Alla ska förstås känna sig välkomna till min utställning. Tid och plats meddelas senare.