Kolla vilken häftig bild!!!

Jag skriver bara några rader här på bloggen kväll för att visa en häftig bild som jag tog med min mobilkamera i morse:

Bilden är faktiskt på en av mina oljemålningar. Den hänger på väggen i vårt matrum som jag numera använder som arbetsrum när jag skriver mina böcker.

När jag i morse satt och skrev kom Bosse in i rummet. ”Titta på väggen, Elisabet! Titta på tavlan! Det har jag aldrig sett förut.”

Då upptäckte jag det: Nästan mitt i tavlan på väggen speglade sig ett rumsfönster som vetter åt öster. Solen sken in genom fönstret och kastade samtidigt en skugga av fönsterbågarna rakt på tavlan. Vilket märkligt ljusfenomen! Tråkigt nog tog det bara några minuter tills bilden var borta. Solen hade fortsatt sin vandring över himlavalvet och tavlan hängde där och såg precis ut som den brukar göra.

Naturen kan verkligen spela oss fantastiska spratt ibland!

För övrigt händer inte mycket i mitt liv. Jag ska lämna slutmanus till min bok den 1 augusti. Det betyder att jag bara ha tolv dagar på mig att skriva klart det som återstår. Det ska nog inte bli några problem. Jag är van vid att jobba nära intill deadline så det ska nog gå bra den här gången också.

Jag återkommer med fler rapporter.