Kom till Grythyttan till helgen och titta på min konstutställning i den gamla berömda kvarnen!

Nu på lördag och söndag, den 17 och 18 juni 2023, kommer något roligt att inträffa i mitt liv. Det är ju ont om dylikt numera. Då ska jag delta i en konstrunda i Grythyttan i Hällefors kommun i den västligaste delen av Västmanland.

I denna unika konstrunda i hjärtat av Bergslagen deltar enbart kvinnliga konstnärer. Titta på nedanstående affisch så känner ni säkert igen ett eller annat känt konstnärsnamn:

Affischen för konstrundan

Det är en spännande idé, som dessutom stöds av Hällefors kommun. Konstrundan hålls i olika lokaler i Grythyttan, som inte minst är känt för krögaren Carl-Jan Granqvists och hans fantastiska restaurang (som numera drivs av andra krafter). Grythyttan är numera inte bara ett Konst-Mekka utan är sen länge också ett Mat-Mekka. Måltidens hus ligger ju här.

Måltidens hus har 50 000 besökare varje och och är Bergslagens mest besökta resmål. Måltidens hus är en del av Örebro universitet och driver grundutbildning och forskning i ämnet måltidskunskap och värdskap.

Grythytte Quarn (den röda byggnaden) där jag ska ha min konstutställning till helgen
Bild: Gryttehytte Quarn

Jag har faktiskt gjort en stor oljemålning på utsikten över Grythytteälven från just den lilla bro med tillhörande sluss som ni ser på bilden. Tavlan ser ut så här:

Min målning ”Grythytteälven”
Oljemålning och foto: Elisabet Höglund

Min egen konstutställning ska jag hålla på den anrika Grythytte Quarn. Den ligger på andra sidan Grythytteälven sett från Måltidens hus. Här får jag disponera hela kvarnen. Det är tredje gången jag ställer ut mina målningar på Grythytte Quarn. Första gången var det sommaren 2008 och andra gången sommaren 2018.

Tyvärr har jag inte hunnit/orkat måla särskilt många nya tavlor under det gångna halvåret eftersom jag hade en stor konstutställning i Österåker i november-december ifjol. Den tog all kraft ifrån mig.  Här är några bilder från den utställningen:

Från min utställning i Österåker norr om Stockholm i november
Bild: privat
Vernissagebesökare
Bild: Elisabet Höglund
Vernissagebesökare
Bild: Elisabet Höglund

Men under de senaste veckorna har jag börjat måla igen och kommer att ha även några nya alster med på utställningen. Här är ett av dem, så nytt att färgen ännu inte har torkat. Den har fått titeln ”Våren kom sent i år” och motivet är hämtat från trakterna runt mitt hus i Tungelsta. Jag ursäktar att fotot är lite oskarpt.

”Våren kom sent i år”
Oljemålning och foto: Elisabet Höglund

De av er som har vägarna förbi Grythyttan till helgen, är välkomna att ta en titt på mina tavlor på Grythytte Quarn. Öppettiderna framgår av den affisch som jag lade upp ovan.

Välkomna!

Varmt välkomna!