Lyckad operation av Bosses höftled

Vad glad jag är ikväll, min älskade Bosse, över att din höftledsoperation gick bra. För det ska du få en stor bukett rosor.

Idag klockan 12 opererades Bosse på Södersjukhuset i Stockholm. Han fick en ny höftled som jag hoppas kommer att fungera bra. Ikväll tyder det mesta på att operationen blev framgångsrik. Jag har pratat med honom flera gånger i eftermiddags och ikväll. Han mådde bra och var så lycklig över att för första gången på två år kunna stå på sitt högerben. Han har inte fått gåträna ännu. Det blir i morgon.

Men jag varnar sköterskorna för att ge honom för mycket morfin. Ikväll svartnade det för ögonen på honom och allting gick bara runt när han skulle resa sig upp; detta sedan sköterskorna pumpat in stora mängder morfin i hans vener. Det var för mycket för honom, han som hittills bara ätit Alvedon, Ipren och Voltaren mot sina smärtor.

I morgon, fredag, ska jag åka in till Södersjukhuset och hälsa på honom. Då hoppas jag att det är en mycket gladare man jag möter än den man jag skildes från igår kväll. Gud vad han har lidit och gud vad jag har väntat på att han skulle ta steget och låta göra denna operation. Den sista veckan har han varit totalt invalidiserad av smärtor.

Jag hoppas också att det inte ska dröja många veckor förrän han kan återgå till sitt jobb, ett stort knuttimrat husbygge i gammal stil som han bygger åt en av våra grannar.

Lilla Sigrid hälsar så gott till sin husse ikväll. Hon har varit orolig hela dagen eftersom han inte har varit hemma.
Det brukar han ju alltid vara. Hon har letat överallt utan att hitta honom.

PS: Jag får inte glömma att beskära rosorna ikväll och ge dem nytt vatten så att de håller sig vackra tills Bosse kommer hem.