Mina vackraste minnesbilder från mina tretton dagar i cykelparadiset.

 

Just hemkommen från tretton dagar på solkusten i Spanien sätter jag mig ner och samlar ihop några fina minnesbilder från de här dagarna, kanske inte de mest minnesvärda i mitt liv men ändå helt OK. Vädret i Spanien var svalt och blåsigt med mycket motvind men också kraftig medvind under cykelträningen. Mina vintervita ben blev bara något mindre vintervita eftersom solen ofta lyste med sin frånvaro.

Årets upplaga av Giro d´Italia inleddes idag, fredag, med ett tempolopp i Jerusalem.
Bild: cpofficial.com

Apropå cykelträning ska jag bara inom parentes nämna att den första av 2018 års Grand Tours i cykel, Giro t´Italia, inleddes idag med ett 9.4 km långt tempolopp inne i centrala Jerusalem. Det var en spännande start av girot, som stannar kvar i Israel under ytterligare två etapper innan det när hem till Italien igen. Men arrangörerna av Tour de France tvingades pinsamt nog vika sig för värdlandet Israel i en mycket kontroversiell politisk fråga. Tour de France ville tala om Västra och Östra Jerusalem. Det fick man inte för Israel eftersom israelerna anser att det bara finns ett Jerusalem.

Holländaren Tom Dumoulin vann den första etappen av Giro d´Italia i Jerusalem med två tiondels sekunder. I fjol vann han hela Giro d´Italia och blev världsberömd för att han under en etapp med så bajsnödig att han tvingades hoppa av cykeln, ta av sig alla cykelklädera och göra sina behov i naturen. Trots att han förlorade två minuter på denna ”nödåtgärd” vann han hela tävlingen – med benäget stöd från sina hängivna stallkamrater i team Sunweb. Skitbra, får man väl säga!
Bild: cyclingporn

Dagens tempolopp vanns icke överraskande av fjolårssegraren  Giro d´Italien, Tom Dumoulin, från Nederländerna. Hans segermarginal var den minsta tänkbara, två hundradelar före tvåan, australiensaren Rohan Dennis. Den store favoriten, dopinganklagade Chris Froome från Storbritannien och Sky-stallet, blev bara tjugoetta efter att ha vurpat redan på uppvärmningen.

Chris Froome vurpade redan på uppvärmningen idag
bild: cycling news

Froome är inte någon särskilt populär cyklist (alltid utbuad under Tour de France) trots att bl a har vunnit Tour de France fyra gånger. Eftersom han nu är insnärjd i en misstänkt dopingskandal (för stora mängder astmamedicin under spanska Vueltan ifjol) så kommer knappast hans popularitet att öka.

Den direkta anledningen till Spanien-resan den här gången var att Bosse fyllde jämnt i slutet av april. Jag vill med hänsyn till hans känsloliv inte avslöja h u r jämnt han fyllde.
Bosses födelsedagsbukett

Därmed tillbaka till Spanien, som i årets Giro d´Italien inte deltar med sina bästa cyklister i Movistarstallet. Nu ska jag visa några av de mest minnesvärda bilderna från den just avslutade resan till Spanien. Jag har legat i sängen nästan hela dagen p g a trötthet efter resan. Bosse och jag kom inte hem förrän klockan 02.00 inatt. Jag gjorde dock några avbrott under vilan genom att titta på Giro d´Italia men det gjorde mig ännu tröttare.

Floden Guadalmansa rinner förbi mina svenska vänners lägenhet i Spanien. I vår är den helt vattenfylld tack vare den regniga vintern och våren. En mycket ovanlig syn.

 

Underbar utsikt över bergen från mina svenska vänners balkong i Spanien

 

Rio Guadalmansa.

Bosses och mitt middagsbord i Sabinillas väntar på gäster

 

Soluppgång över Medelhavet och Sabinillas

 

Vår egen lilla spanska by, San Luis de Sabinillas.
Bild: Bo Karlsson

 

Min fina väninna och gamla cykelkompis Marja-Leena tränar cykel och promenerar i bergen varje dag i Spanien.
Bild: Privat
Tjusigt himlafenomen utanför min balkong i Spanien

 

Medelhavet i storm och dimma
Medelhavet i dimma
Månnedgång över Sierra Bermeja

Den vita springare – jag hoppas att den förebåbade lycka och glädje
Vackra spanska prästkragar tittar upp mot solen