Nu är det dags att påminna om min kommande konstutställning och visa bild på ännu en nymålad tavla

För er som har glömt – eller inte ens känner till – att jag har en konstvernissage i Åkersberga i Österåkers kommun 44 km nordost om Stockholm nu på lördag den 12 november kl. 13.00 vill jag återigen skicka ut en inbjudan i form av den affisch som galleristen har utformat. Se här:

Affischen för min kommande konstutställning i Österåker.

Utställningen startar alltså med vernissage på lördag och har sedan öppet varje helg (lördag och söndag) fram till och med den 4 december. Det är alltså gott om tid men det gäller att komma ihåg att utställningen på Länsmansgården bara är öppen under lördagar och söndagar.

På utställningen kommer jag att visa 24 oljemålningar, det största antal målningar som jag någonsin har haft på en konstutställning sen jag hade min första utställning i Stockholm 1989. I år har jag hunnit göra en hel del nya målningar men med på utställningen finns också målningar som jag har gjort under de allra senaste åren.

Idag lade jag sista handen vid den sista tavla som ska vara med på utställningen. När tavlan var klar fick Bosse uppdraget att sätta in den i den förgyllda ram som han själv har tillverkat. Bosse gör alltid alla mina ramar själv.

Här är tavlan som jag har döpt till ”Hösten har kommit” och är hämtad från min ”egen” sjö Vedasjön. OBS att färgen inte har torkat ännu:

”Hösten har kommit”
Oljemålning och foto:
Elisabet Höglund

Jag vill be om ursäkt för att färgerna på det här fotot inte alls gör tavlan rättvisa. Färgerna på fotot är alldeles fär grälla. Det har att göra med att det i flera dagar har varit något vajsing med min mobilkamera. Jag har försökt åtgärda felet men har inte lyckats.

Trots att mobilen är en Iphone 13 och inköpt så sent som i vintras har det också blivit ett fel på själva telefonfunktionen. Jag kan helt enkelt inte ringa eller bli uppringd på den här mobilen vilket är ett problem så här dagarna före en utställning. De som ringer mig hör inte vad jag säger och jag hör inte vad de säger. Även detta har jag i flera timmar ikväll försökt åtgärda – även det utan att lyckas. Botten Iphone och Apple!!!

För att så många som möjligt ska kunna komma till utställningen ska jag lämna några enkla vägbeskrivningar. Om utgångspunkten är Stockholm så åker man E18 mot Norrtälje men tar av till höger in på väg 276, Roslagsvägen, mot Åkersberga-Furusund. Se kartbild:

Grafik: Elisabet Höglund

Men väl i Åkersberga måste ni åka ett stycke till. Åk igenom centrum och fortsätt på Roslagsvägen ett stycke tills ni kommer till en kommundel som heter Skånsta:

Grafik: Elisabet Höglund

Nu är ni framme och jag hoppas att ni kommer att njuta av en, som jag tycker själv, fin konstutställning med mycket inspirerande ljus och sköna naturbilder!

Välkomna till min utställning!