En ”konstrunda” i Österåkers konsthall för alla dem som kanske inte har möjlighet att se min utställning – ett bildreportage

Det var i lördags den 12 november som jag hade min konstvernissage på Österåkers Konsthall knappt fyra mil nordost om Stockholm. Trots det vackra och varma ”briittsommarvädret” var det många som glädjande nog sökte sig dit. Jag sålde också ett antal tavlor redan på vernissagedagen och hoppas att det ska bli fler under de tre helger fram till och med den 4 december som konstutställningen pågår.

Men av naturliga skäl är det förstås många i Sverige som aldrig kommer att kunna få se den här utställningen i levande livet. För alla dessa konstintresserade svenskar kommer jag därför idag att lägga ut hela min utställning på den här bloggen, d v s bilder på alla tavlorna, bilder från själva vernissagen och lite annat smått och gott.

Österhaninge konsthall inrymd på Länsmansgården i Österhaninge.
Bild: Länsmansgården

Utställningen hålls i det lilla ganska oansenliga timmerhus som ni ser ovan. På utsidan kan man tro att det är ett litet café i gammaldags stil eller en liten turistbutik eller helt enkelt bara en värmestuga. Men i samma ögonblick som man träder innanför dörrarna uppenbarar sig en fullkomligt fantastisk utställningshall med två stora salar, högt i tak med vackra gavelfönster och mindre fönster på sidorna för att tillgodose ljusinsläppet. Så ljust! Så enkelt! Så generöst mot konsten!

När Bosse och jag kom till galleriet i fredags för att hänga tavlorna stod vi bara och stirrade: ”Det här var den vackraste utställningslokal som jag hade besökt i hela mitt liv – trots att jag har haft minst 85 konstutställningar. Vägarna bestod av ljuslaserade tjocka timmerstockar. Vita skivor var uppspikade på de delar av väggarna där tavlorna skulle hänga. Golvet bestod av en härligt lackad parkett.

Vernissagebesökare i denna vackra utställningslokal
Bild: Elisabet Höglund

Så de yttre förutsättningarna för en vacker konstutställning fanns redan från början. När Bosse och jag hade hängt färdigt i fredags var vi faktiskt väldigt nöjda med vårt verk. Det skulle bli en fin utställning, den bästa som jag har haft i hela mitt liv, faktiskt. Ni ska få se bilder på alla de tavlor jag ställer ut. Jag kommer också att ange namnet och priset på tavlorna för den händelse ni skulle vara intresserade att köpa en tavla även om ni inte kan vara på plats i galleriet. De dyraste tavlorna är större i formatet medan de billigare är mindre.

Från konsthallen

Jag blandar bilder från konsthallen med närbilder på tavlorna:

”Urkraft”
Pris: 16.000 kronor
”Älggräs”
Pris: 15.000 kronor
”Vägen hem”
Pris: 16.000 kronor
”Höst”
Pris: 12.000 kronor
Från konsthallen
”Vassruggar”
Pris: 7.500 kronor
”Bäcken i skogen”
Pris: 9.000 kronor
”Sommarmorgon”
Pris: 4.500 kronor
”Vargpar”
Pris: 11.000 kronor
”Grythyttan”
Pris: 16.000 kronor
Från konsthallen
”Molnbildning”
Pris: 12.500 kronor
”Vikern”
Pris: 1.500 kronor
Konstnären själv
Från konsthallen
”Bokskog”
Pris: 11.000 kronor
”Höst vid Vedasjön 2”
Pris: 1.500 kronor
”Höst vid Vedasjön 1”
Pris: 1.500 kronor
”Tidigt kvällsljus”
Pris: 10.000 kronor
”Höstlöv”
Pris: 1.500 kronor
Vernissagebesökare
”Solrosor”
Pris: 17.000 kronor
”Äng med solrosor”
Pris. 9.500 kronor

Vernissagebesökare
”Storm över Medelhavet”
Pris: 2.000 kronor
”Hösten har kommit”
Pris: 8.500 kronor
”Oktober”
Pris: 4.000 kronor
Från konsthallen
”Solstrimmor”
Pris: 4.000 kronor

Jag ber om ursäkt för att kvaliteten på några av tavelbilderna är dålig. Det beror på att jag glömde att fota dessa på utställningen och därför tvingades använda ”gamla” bilder av sämre kvalitet.

Jag hoppas att de som inte kan besöka utställningen ändå ska ha glädje av att se de här bilderna. Är ni intresserade av att köpa en tavla så kontakta mig på via e-post: [email protected] eller sms:a till +738-43 76 07.

”Välkomna att höra av er”