På förekommen anledning … jag kan faktiskt en hel del om sport och idrott!

 

Det spelar nästan ingen roll alls vilka ämnen jag skriver om här på min blogg. Alldeles för många läsare av bloggen beskyller mig för att inte ha en aning om det ämne jag skriver om. Jag blir som det numera populärt kallas ”förminskad” av män som inte känner till min bakgrund.

Hårdast är attackerna när jag skriver om sport och idrott. Jag vet inte hur många högerkrokar jag har fått ta emot när jag har haft synpunkter på olika företeelser inom sportens värld. Jag som kvinna har väl inte den blekaste  a – a – a – n – i – n  g   om sport, varken om längdskidor, cykel eller friidrott.

Michel Tornéus satte nytt svenskt längdhoppsrekord på 8.44 när han ifjol tävlade i Sierra Nevada.
Bild: Ola på Instagram

Häromdagen blev jag förlöjligad för att jag vågade ha synpynkter på längdhopparen Michel Tornéus minst sagt diskutabla hoppresultat under den för honom arrangerade längdhoppstävlingen i Sierra Nevada i Spanien. En läsare kallade mig ”hitta-på-damen”. Andra menade att jag inte skulle skriva om något jag inte begrep mig på.

Richie Porte togs om hand av läkare efter den fruktansvärda vurpan. Bild: Sport 24

Men mest sårad blev jag när jag i morse läste kommentarerna till min blogg från igår kväll om cykelsportens alla offer. Detta sen bl a australiensaren Richie Porte i 72.5 km/timman slungades av vägen i en utförsbacke och blev allvarligt skadad under den nionde etappen av Tour de France. Detta skulle jag inte skriva något om eftersom jag inte hade den blekaste aning om cykelsporten.

Jag vinner SM i Borås 1972.
Efter det första SM-guldet 1971 i Smålands Burseryd.

Jo, jag har en viss aning om cykelsporten. Jag är tvåfaldig svensk mästarinna på cykel. Jag har kört i svenska damcykellandslaget i sex år. Jag har tävlat i två cykel-VM. Jag har själv under t ex ett cykel-VM i Frankrike kastat mig utför serpentinvägarna i franska Alperna. Jag vet faktiskt vad cykelåkning på hög nivå handlar om.

Jag har vurpat otaliga gånger. Jag har ådragit mig skrubbsår över hela kroppen. Jag har vurpat mitt framför lastbilar och trott att min sista stund var kommen. Jag har vurpat på huvudet och drabbats av hjärnskakning. Jag vet faktiskt vad jag talar om.

Jag har också tävlat på skidor, är Götalandsmästarinna på 10 km längdskidor, har åkt Vasaloppet två gånger och har sprungit Stockholm maraton samt kört en lång rad terränglopp. Jag har till och med fuskat lite i orientering.

Jag tillsammans med min senast inköpta racercykel.

Men viktigast av allt är att jag är en inbiten sportnörd. Jag följer alla friidrottstävlingar på TV. Jag följer alla cykellopp på TV. Jag följer alla skidtävlingar på TV. Därmed har jag under årens lopp lärt mig en hel del om dessa sporter.

Så kom inte och säg att jag inte har en aning om vad jag talar och skriver om. Läs på bättre själva istället innan ni kritiserar!

Vet faktiskt vad hon talar om!