Öppet brev från mig till Petra Marklund

Bild: From Widimedia Commons, free media repository

Kära Petra!

Jag har i många år beundrat dig, både som September och numera som Petra Marklund. När jag träffade dig i samband med en inspelning av På spåret för något år sen, insåg jag vilken fantastisk artist och personlighet du var.

Under de här två åren som allsångsledare på Skansen har du fått motta både beröm och beska kommentarer från magsura TV-recensenter. Bry dig inte om det. Du är bäst. Du är kvinna. Det är därför en del har velat ge sig på dig. Du är vacker. Det är inte heller alltid bra. Men du är en fantastisk artist med en underbar sångröst. Det kan ingen ta ifrån dig.

Det var ett bra beslut av dig att lämna Allsång på Skansen. Jag tycker att du har skött dig fantastiskt bra. De andra gubbar som har lett allsången tidigare har fått göra det i många år och till slut fått den rutin som krävs. Du kanske aldrig hann få den rutinen.

Bild: From Wikimedia Commons, the free media repository

Men det spelar ingen roll. Allsång på Skansen är inget för dig. Du ska inte behöva stå och sjunga "Kostervalsen" och försöka få en falsksjungande publik att sjunga med. Du är ämnad för något större. Men var glad för de här två somrarna. De har gett dig en fantastisk erfarenhet som du kommer att ha användning för i din fortsatta artistkarriär.

I fortsättningen vill jag höra DIG sjunga, inte bara försöka få publiken på Skansen att sjunga.

Lycka till Petra! Du är fantastisk! Du är bäst! Framförallt är du ödmjuk. Jag hoppas att du blir en världsstjärna.

Varma hälsningar från en beundrarinna
Elisabet Höglund