Stötande om terroristen Osama Krayem får avtjäna straffet i Sverige!

 

Osama Krayem terrorist
Osama Krayem
terrorist

Terroristen Osama Krayem, född och uppväxt i stadsdelen Rosengård i Malmö 1992, har gjort sig känd som en av världens farligaste män. Han var delaktig i terrorattentaten i Bryssel för en månad sen. Det var enligt honom själv tänkt att han skulle utlösa det bombbälte han hade runt sin mage i Bryssels tunnelbana. Uppenbarligen fegade han ut. Han greps av belgisk polis och kommer med största sannolikt att dömas för terroristbrott eller förberedelse till terrorbrott.

Nu har Kraymen själv, som är svensk medborgare, begärt att få avtjäna sitt straff i Sverige, om han blir dömd. Detta är i och för sig en ganska normal företeelse. Men inte alltid. I många fall får svenskar som begått allvarliga brott utomlands vackert finna sig i att få avtjäna straffen i det land där brotten har begåtts.

Varför ska inte Osama Krayem också få göra det? Varför ska den svenska kriminalvården ta hand om en person som visat att han inte förtjänar att vara svensk medborgare. Han har begått sina brott i Belgien. Rimligt är därför att han också ska avtjäna straffet i Belgien.

Osama Krayem IS-terrorist
Osama Krayem
IS-terrorist

 

 

Man kan i och för sig förstå att Krayem själv gärna vill bli överflyttad till ett svenskt fängelse, där han kan få träna gym varje dag, titta på TV, läsa böcker och umgås med andra medfångar och personal. Miljön i de belgiska fängelserna är betydligt mer brutal och därför avskräckande.

Men en person som begått eller varit delaktig i grymma blodiga massakrer förtjänar faktiskt att tvingas avtjäna straffet under mindre lyxbetonade förhållanden än de som kan erbjudas på svenska fängelser.

Det är regeringen som avgör om Krayem får avtjäna sitt straff i Sverige. Jag tycker inte att han förtjänar detta. Regeringen bör därför säga nej. Det kan låta hårt och repressivt från min sida men jag är vid det här laget trött på daltandet med terrorister.

De har varit fullt medvetna om sina brottsliga gärningar, hur rar och gulliga de än var som barn och tonåringar och hur intresserade de än var av fotboll. Varför fortsatte de inte med fotbollen? Varje valde de att liera sig med IS och utbilda sig till terrorister? De har visat att de inte tvekat att döda tiotals, ja hundratals oskyldiga människor. Det ska kännas att avtjäna ett straff för dessa brott. Även om Krayem själv enligt egna utsagor aldrig utlöste sitt bombbälte.