Sverigedemokra- terna agerar landsförrädare – Sverige nära undantags- tillstånd!

Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna håller på att ta på sig rollen som landsförrädare. Det låter kanske drastiskt men någon annan slutsats kan man inte dra efter dagens presskonferens i Stockholm. Där lanserade SD
en inte bara landsomfattande utan även internationell kampanj mot flyktinginvandringen till Sverige. I annonser i tidningar både i Sverige och ute i Europa tänker SD uppmana flyktingarna att inte komma hit.

Copyright: Mattiase/Dreamstime.com – Jimmie Åkesson

I Sverige får ni det inte alls så bra som ni tror, säger Jimmie Åkesson och hans parti. Ni får bo i tält här också – precis som i Turkiet.

SD kommer också att driva en kampanj för en folkomröstning om invandringen. Någon sådan lär det dock inte bli.
Det var varit tyst från Jimmie Åkesson och SD under den långa period i höst som tiotusentals flyktingar i veckan strömmat in i Sverige. Jag tänkte på det häromdan. Varför är Åkesson så tyst? Har han tappat målföret? Nej då, nu vet vi. Han har suttit och plitat på sin antiflyktingkampanj. Och idag exploderade det.

Copyright: Deanpictures/Dreamstime.com – Refugees arrive in Copenhagen

Det obehagliga med SD:s kampanj är inte att partiet än en gång visar upp sin flyktingfientlighet. Den känner vi redan till. Det obehagliga är att ett enskilt svenskt politiskt parti går ut internationellt för att stoppa flyktingströmmen till Sverige genom att tala om hur usla förhållanden det råder här och att det inte finns vare sig jobb, bostäder eller integration av flyktingar i Sverige. Detta är på gränsen till landsförräderi. Debatten om flyktingmottagningen borde hållas inom landets gränser, inte ute i Europa.

Samtidigt står det klart att Sverige och svenska kommuner nu står på randen till kollaps när det gäller flyktingmottagandet. Trots att alla visste att flyktingarna skulle komma, verkar svenska politiker och myndigheter ha blivit fullkomligt tagna på sängen över hur många som verkligen kommer. Ikväll (torsdag) rapporterade Sveriges Television att Migrationsverket i nästa vecka ska bygga upp flyktingtält på det gamla militärfältet P7 i Revingehed i Skåne. I de planerade 75 tälten ska det finnas plats för 375 flyktingar.

Samtidigt ska bostadsmoduler för flyktingar byggas upp i anslutning till centralstationen i Stockholm. Dessa nyheter är beklämmande och bekräftar att kommuner, myndigheter, regering och riksdag fullkomligt missbedömt läget när det gällt storleken på flyktingströmmen och Sveriges möjligheter att ge flyktingarna ett anständigt mottagande.

På den punkten kan jag hålla med Jimmie Åkesson. Det råder en flyktingkris i Sverige. Det vore dumt att förneka det. Ändå verkar statsminister Stefan Löfven och moderatledaren Anna Kinberg Batra ta det med knusende ro.
I och för sig tror jag att Löfven inser att situationen är allvarlig men han vill inte gå ut och tala högt om det. Det skulle kunna bli demoraliserande, öka motståndet mot flyktingar och avslöja regeringens handlingsoförmåga.

Men det är korkat av Stefan Löfven att låta initiativet gå över till Jimmie Åkesson, som enbart startar den här kampanjen för att locka till sig nya väljare och sympatisörer. Sannolikt kommer han att lyckas med det också. Det borde Löfven och Kinberg Batra tänka på. Det är regeringens uppgift att tala öppet om hur allvarlig situationen är och att vi närmar oss ett undantagstillstånd i Sverige. Det är bara trist att Jimmie Åkesson kom först.