Våren och vårblommorna är här och jag cykeltränade för första gången idag!

Det är nu mer än en månad sen jag skrev det senaste inlägget här på min blogg. Jag har helt enkelt inte haft tid att skriva på bloggen. Jag håller på med min bok som måste vara klar i sommar och jag har tvingats prioritera det arbetet.

Min arbetsplats där jag sitter och skriver hela dagarna.

Men nu känner jag att jobbet med boken har flutit på bra hela vintern. Jag tror att jag har klarat av de värsta stötestenarna och arbetet rullar på – till glädje för min förläggare förstås. Det gör att jag nu känner att jag kanske får lite mer tid över för att skriva på bloggen.

Jag går ut lite löst idag. Jag börjar med att hälsa den underbara våren välkommen hit till Tungelsta. Igår var jag ute och fotograferade de första vårblommorna, blåsippor och vitsippor, som fortfarande gömde sig i de vissna höstlöven men som redan i morgon kommer att ha växt till sig till sin tredubbla storlek.

Den gångna vintern har känts oändlig. Den har aldrig velat ta slut. Fram till igår var det fortfarande vinterkallt men nu har ett högtryck parkerat sig över Sverige med lite sydliga och varma vindar. Jag hoppas att det har kommit för att stanna.

Idag genomförde jag årets allra första cykelträningpass här hemma i Sverige. Det var magnifikt. Även om min vinterträning har varit lite sisådär så kände jag mig riktigt stark. Jag fusktränade ju för en månad sen när jag var i Spanien i tio dagar. Där genomförde jag sju stentuffa träningspass på de andalusiska vägarna.

Jag – en skuggfigur.

Då passade jag också på att kolla hur långt bygget av huset där min nya lägenhet i Estepona hade kommit. Jodå, riktigt långt faktiskt. De nya husen på kullen ovanför Esteponas gamla hamn har växt fram successivt. Sannolikt blir lägenheterna inflyttningsklara om mindre än ett år. Vi får se.

Glad Påsk!

Nu önskar jag er alla en riktigt Glad Påsk med härlig vårvärme. Vi hörs snart igen.