Vi skulle fira vår 20:e bröllopsdag så fint och så blev jag sjuk och fick stanna hemma!

 

 

Igår, den 29 juni, var det 20 år sen som Bosse och jag gifte oss i lilla Arnäsholms kapell i skogarna utanför Borås.

Arnäsholms kapell
Arnäsholms kapell utanför Borås

 

Brudparet fotograferat vid Vedasjön i Tungelsta före bröllopet Foto: Brigitte Grenfeldt
Brudparet fotograferat vid Vedasjön i Tungelsta före bröllopet
Foto: Brigitte Grenfeldt

 

Det blev Porslinsbröllop för oss. Varje bröllopsdag har ju sitt eget namn och sin egen symbol. Nästa år, när vi firar 21-årsbröllop, firar vi också Nylonbröllop, vilket man nog kan förbigå med tystnad.

Porslinsbröllop
Porslinsbröllop

 

Ofta brukar Bosse och jag glömma bort vår bröllopsdag och kommer på det flera veckor efteråt. Då är det inte mycket att göra åt saken. Men i år, på vår tjugonde bröllopsdag, skulle det firas. Det bestämde vi för flera månader sen.

Vi skulle boka bord på en fin restaurang i Stockholm och njuta av god mat och gott vin. Jag skulle klä mig i vit klänning och vit hatt och Bosse skulle plocka fram sina gamla bröllopskostym ur garderoben.

Grand Hotell, Stockholm Foto: Holger Ellgard
Grand Hotell, Stockholm
Foto: Holger Ellgard

 

Jag beställde bord på Grand Hotel i Stockholm, i Mathias Dahlgrens matsal. Gud vad vi såg fram emot detta.

När jag vaknade igår morse sprängde huvudet av värk. Värken gick inte över på flera timmar. För två dagar sen drabbades jag dessutom av en märklig febertopp på kvällen (38 grader) utan att ha några andra symptom än hetta och frossa. Efter några Ipren var febern borta och jag var som vanligt. Men jag förstod att man inte får sådana här feberattacker om det inte är något som är fel i kroppen. Jag har ju t ex ingen mjälte, det organ i kroppen som sköter immunförsvaret. Mjälten opererades bort i samband med min canceroperation 2011. Kanske berodde febern på detta. Konstigt var det i alla fall.

Nu åter till Porslinsbröllopsdagen. Jag frågade Bosse igår morse om han skulle bli väldigt ledsen om jag avbokade bordet på Grand Hotel, eftersom jag inte kände mig frisk. ”Lilla vän, mår du inte bra, så ska vi naturligtvis stanna hemma. Vi får laga någon god middag här hemma istället”

Gud, vilken förstående man jag har.

 

bröllopsdag mm 017

bröllopsdag mm 016

bröllopsdag mm 019

bröllopsdag mm 020

 

När han kom hem från affären hade han med sig en stor underbar blombukett med rosor till mig.

bosses bröllopsdagsbilder 002

På kvällen lagade vi med gemensamma ansträngningar en fantastisk plankstek med oxfilé, blomkål, gröna bönor inlindade i bacon, tomat, duchessepotatis och en härlig sås à la Café de Paris över alltsammans.

bosses bröllopsdagsbilder 001

Det blev en underbar middag. Bosse tog en bild på mig, osminkad, i morgonrock och med håret i hästsvans. Tack och lov blev bilden oskarp vilket gör att jag inte syns så tydligt.

bosses bröllopsdagsbilder 005

Jag tog däremot lite bättre bilder på Bosse tillsammans med planksteken och alltihop.

Efteråt konstaterade vi att Mathias Dahlgren på Grand Hotel inte hade kunnat göra en godare plankstek än den vi lagade igår kväll.