Kvinnor är det mest sex- och kroppsfixerade som finns!

 

 

 

Nu tror ni väl att jag är helt ute och cyklar när jag hävdar att kvinnor nästan bara debatterar och skriver om sina kroppar, sina könsorgan, sina bröst, sin mens, ja allt vad kvinnliga sexuella attribut innebär? Jag är inte ute och cyklar. Tro för guds skull heller inte att jag är avundsjuk på dessa kvinnor för att de är yngre än jag, kanske har mer sex appeal än jag, att de fortfarande har mens, att de har snyggare bröst etc. Det är jag inte.

Kvinnokropp Copyright: Konstantin Chagin/Dreamstime.com
Kvinnokropp
Copyright: Konstantin Chagin/Dreamstime.com

 

Men ibland står allt det här eviga kvinnliga ältandet av de egna kropparna och de egna sexuella attributen mig långt upp i halsen. Låt mig nämna några exempel som jag sett idag, fredag, som bevis på detta.

Louise Meijer förste vice ordf. Muf Foto: Moderat.se
Louise Meijer
förste vice ordf. Muf
Foto: Moderat.se

 

Idag föreslog t ex Moderata ungdomsförbundets förste vice ordförande Louise Meijer att staten omedelbart borde ta bort momsen på mensskydd, t ex tamponger och bindor. Orsaken var enligt Meijer att skatt och mens är viktiga frågor för kvinnor. Hon hänvisade bl a till Storbritannien, där det tydligen har lagts fram ett lagförslag om att avskaffa momsen på mensskydd.

Mensskydd
Mensskydd

 

Enligt Louise Meijer är mensskydd något som kvinnor måste använda varje månad under en stor del av livet. Eftersom det dessutom bara är kvinnor som har mens så borde kvinnor inte straffbeskattas på det här sättet. Meijer har räknat ut att skatten på tamponger under en livstid kan kosta en kvinna 15 000 kronor, ett hiskeligt stort belopp enligt henne. Detta borde kvinnor befrias ifrån.

Debatten om gratis mensskydd och skattebefriade mensskydd är lika gammal som den är idiotisk. Den har i många år drivits inte minst av kvinnor på vänsterkanten. Nu sällar sig även ungmoderaterna till detta krav.

Jag måste säga att hela den här frågan är urlöjlig. Varför ska kvinnor inte betala moms på tamponger på samma sätt som de betalar moms på mjölk, mat, barnmat, godis och smink? Av vilken anledning ska just tamponger momsbefrias? Varför momsbefriar man i så fall inte frukt och grönt som är nyttigt att äta? Och varför finns det inga krav på momsbefrielse på typiskt manliga artiklar, t ex rakhyvlar, rakblad, kondomer, skor över storlek 42, herrdeodoranter, herrstrumpor m m?

 

Tunna dambindor
Tunna dambindor

 

Varför ska bara kvinnor gynnas? Vi tvingas alla betala skatt och moms för det vi köper. Jag kan inte förstå logiken. Jag kan förstå att väldigt unga tjejer inte har så mycket pengar och till en början kan kan ha svårt att punga ut med pengarna för mensskyddet men när de väl blir självförsörjande finns det väl ingen anledning att just mensskyddet ska vara skattebefriat.

Kvinnor har under alla år mystifierat och demoniserat sin menstruation, som om den vore något naturvidrigt. Det är ju precis tvärtom! När ett ägg inte blir befruktat i livmodern stöts det bort med livmoderslemhinnan och en blödning uppstår. Många kvinnor borde vara glada över att de får mens varje månad – försåvitt de inte vill bli gravida förstås.

Kvinnor gör också konst av mens. En s k mensprovokatör vid namn Hanna Fridén, som är skribent och illustratör, gör konst av mensblod på trosorna. Varför? Mens är ju det mest naturliga som finns. På Facebook finns det till och med en grupp som kallar sig ”Stoppa mensskatten”. Har ni inget viktigare att ägna er åt, tjejer?

Har kvinnor inget annat att bekymra er över än sin menstruation? I så fall är ni på väg in i en återvändsgränd.

Naken kvinna Copyright: Serrnovik/Dreamstime.com
Naken kvinna
Copyright: Serrnovik/Dreamstime.com

 

Kvinnor har blivit alltmer sexistiska och alltmer fascinerade av sitt eget kön och sina egna kroppar. Kvinnor har blivit rentav sexistiska, om ni förstår mig rätt. Nej, kära systrar, fundera istället på vad ni vill utbilda er till, över politik, över lidandet i världen, över terrorismen och över överlevnadsfrågorna i största allmänhet istället för att fördjupa er i er egen navel och er egen underkropp.

Idag fick bloggerskan Isabella Lövengrip hyllningar på nätet för att hon ”vågade” visa upp sin nästan nakna kropp efter sina två graviditeter. Hon var stolt över sina bröst som visserligen börjat hänga lite grand och dra sig ut mot armhålorna. Sluta, säger jag bara. Sluta! Har inte unga kvinnor något annat att bekymra sig över än hur deras bröst ser ut.

mensskydd, sigrid m m 009

 

Om jag skulle visa min mage totalt deformerad av operationsärr och närmast skräckinjagande att titta på, ja då skulle ni få något att fundera över. Men det tänker jag inte göra. Jag vill bespara er denna fasansfulla upplevelse av hur en medsyster kan se ut, när hon blivit tillräckligt tilltufsad.