Anna Kinberg Batras angrepp på kvinnoförtryckande invandrarmän var hennes bästa insats hittills!

 

Ingen skulle ha kunnat säga detta bättre än vad moderatledaren Anna Kinberg Batra gjorde i sitt tal på Politikerveckan i Järva i norra Stockholm ikväll, tisdag.

Anna Kinberg Batra (M)
Bild: Nya moderaterna

Hennes angrepp mot invandrarmän som förtrycker sina kvinnor var det bästa någon svensk hittills har åstadkommit i denna känsliga men ack så angelägna fråga – trots att alla politiker känner till vad som kan försiggå i många muslimska familjer i Rinkeby, Tensta, Akalla, Botkyrka, Rosengård, ja de flesta invandrartäta bostadsområden i Sverige.

Muslimsk kvinna med slöja. Bild: Praktikertjänst

Frågan om hederskulturen är en känslig fråga som våra politiker har tassat runt i många år utan att våga tala klartext. Att anklaga manliga invandrare för kvinnoförtryck och hederskultur har varit som att spotta i kyrkan – eller kanske rättare sagt i moskén. Många svenska politiker har inbillat oss medborgare att om man talar högt om hederskultur och kvinnoförtryck bland muslimer så ökar man invandrarfientligheten. Därför ska man ligga lågt.

Nalin Pekgul
Bild: Wikipedia

I själv verket är det precis tvärtom. Inte ens en svensk muslim som f d socialdemokratiska politikern och sjuksköterskan Nalin Pekgul har man velat tro på när hon gått till storms mot hedersförtrycket. Hon har slagit sin panna blodig mot det svenska politiska etablissemanget när hon kritiserat uppenbara brott mot kvinnors rättigheter i Sverige. Fega svenska politiker har stuckit svansen mellan benen och vägrat ta debatten vid hennes sida. Hon har fått kämpa nästan ensam – och ändå är hon muslim!

Anna Kinberg Batra (M)
Bild: YouTube.com

Anna Kinberg Batra. som det senaste året har fått löpa gatlopp för moderaternas dåliga opinionssiffror, gjorde ikväll den bästa insatsen mot kvinnoförtrycket alla kategorier, när hon talade på Spånga Idrottsplats. Kinberg Batra gick till hårt angrepp mot män som förtrycker sina kvinnor och begränsar deras vardag. Så här sa hon bland annat:

”Om man inte står ut med att se en kvinna röra sig fritt i vårt samhälle, då far man väl stanna hemma själv!°

Muslimska flickor på simskola. Bild: Stockholmdirekt

Hedersvåld och förtryck är exempel på värderingar som inte hör hemma i Sverige, förklarade hon och betonade hur viktigt det är att jämställdhet ska gälla även i Sveriges utanförskapsområden. Anna Kinberg Batra lyfte också efter sitt tal fram det tragiska i att män och pappor hindrar kvinnor och flickor från att leva sina egna liv.

Muslimer firar Sveriges Nationaldag i Rinkeby. Bild: Moderaterna.net

”Detta får man inte göra i Sverige”, sa hon. ”Alla som lever i Sverige måste rätta sig efter de normer och regler som gäller i vårt samhälle. I Sverige har ingen rätt att hindra någon annan från att gå ut och röra sig fritt, träffa sina kompisar, besöka ett badhus, jobba eller skaffa sig en utbildning, inte av några skäl, inte kulturella, inte religiösa eller andra skäl. ’

Muslimska kvinnor i baddräkt. Bild: Sportfack

Där måste vi vara glasklara och säga ifrån, fortsatte hon och betonade att det i Sverige inte är tillåtet att begränsa sin dotter och bestämma vem hon ska gifta sig med, även om det finns män som tycker att detta är OK.

Jag måste säga att Anna Kinberg Batra växte flera centimeter i mina ögon efter kvällens brandtal. Sen ska man komma ihåg att Kinberg Batra ingalunda var på sin politiska hemmaplan idag. I förorterna Tensta, Rinkeby, Akalla och Husby har moderaterna inte många röster att hämta. Men ändå. Några politiska poäng kommer hon att ta hem efter det här talet.

Invandrarkvinnor tränar boxning. Bild: Ttela

Samtidigt måste jag framhålla att det är politiskt tämligen riskfritt för Anna Kinberg Batra att kritisera hederskulturen i Sverige. Vem tycker egentligen inte som hon i själ och hjärta? Problemet är att de som tycker som hon hittills inte har vågat stå upp för sina åsikter och fördömt hederskulturen och hedersförtrycket.

Anna Kinberg Batra (M)
Bild: Nya Moderaterna

Det var modigt av Anna Kinberg Batra att vara en av de första att stå upp för de värderingar som vi som lever i Sverige har och måste ha när det gäller jämställdhet, likabehandling och kvinnors rättigheter. I de här frågorna borde det inte finnas några meningskiljaktigheter.

Kanske kan vi få en ny och friskare debatt om hedersförtrycket i Sverige efter det här. Det är bara beklagligt att det inte var Stefan Löfven eller någon annan ledande socialdemokrat som blev först med att säga detta. Han har ju trots allt regeringsmakten.

Bra rutet, Anna Kinberg Batra!